Ordan BurdanSağlıkYaşam

Foam Roller Nedir? Nasıl Kullanılır?

Foam Roller, vücut esnekliğini arttırmak, ağrıyı azaltmak, kas düğümlerini ortadan kaldırmak ve daha birçok nedenden dolayı kullanılan bir spor aletidir..

Son zamanlarda fitness antremanlarında oldukça önemli bir araç haline Foam Roller, masaj köpüğü ya da yuvarlama köpüğü olarak da bilinmektedir.

Foam Roller daha güçlü ve daha formda olabilmenin en önemli şartı esnekliktir. Daha esnek bir vücuda sahip olmanız içinse sizlere yardımcı olarak yapılan basit bir alettir. . Egzersizi daha etkili hale getirip direnci arttırmak, denge ve koordinasyonu geliştirmek için kullanılan bir egzersiz ürünü olan Foam Roller, gergin kaslarınızın rahatlamasını sağlar.

Foam Roller Nedir?

Foam Roller, köpük ya da benzeri maddelerden yapılan silindir şekilde olan bir teçhizattır. Kaslara masaj yapacak şekilde dokuya baskı uygulayarak kullanılır. Masaj köpüğü ya da yuvarlama köpüğü olarak da bahsedilen Foam Roller son senelerde fitness antrenmanı yapanlar için önemli bir araç haline geldi. Sadece Fitness antrenmanları yapanlar için değil, her tür antrenmanı yapan sporcular ya da spor meraklıları için fayda sağlayacak bir özelliğe sahiptir.

Foam Roller Nasıl Kullanılır?

Foam Roller’ın amacı baskı uygulayarak kasa masaj yapmaktadır. Bu amaçla Foam Roller’ın bir kısmı yerde baskı yapılacak kas grubu da yukarıda olacak şekilde Foam Roller yerleştirilir. Foam Roller’a kas grubu yoluyla baskı uygulayarak ileriye ve geriye doğru hareketlerle yavaşça uygulanır.

Baskının kontrolü her zaman sizde olmalı. Kas grubunun bütün kısımlarının üzerinden geçecek şekilde baskı uygularken, bazı kısımlarda ağrı hissedebiliriz. Bu kısımlar ‘Trigger Point(Tetik Noktası) diye daha önce de bahsettiğimiz noktalardır. Asıl düğümlenme bu kısımlarda gerçekleşmektedir. Bu kısımların üzerinde daha fazla durarak küçük ileri geri hareketleri yapmanız faydalı olacaktır. Buralarda fazla ağrı hissetmeniz normal, ancak olumlu sonuç alma hedefiyle dayanamayacak kadar kendinizi acıya zorlamayın. Bu tetik noktası diyebileceğimiz noktalarda baskı uygularken, sadece ileri geri değil, sağa ve sola yavaşça hareket ederek de uygulayabilirsiniz.

Foam Roller Ne Kadar Süre Uygulanmalıdır?

Bir kas grubuna 30 sn. uygulanması tavsiye edilir. Fazla uygulama dokulara zarar verebilir. Foam Rollerı aynı zamanda evde yaptığınız egzersizlerinize dahil ederek performansınızı da arttırabilirsiniz.

Foam Roller Ne İşe Yarar?

Foam Roller’ın etkisini iyi anlamak için fasya’yı bilmek gerekir. Fasya kas ve organ yapılarının daha stabil olması, uygun çalışması ve birbirine tutunmasını sağlayan bir bağ dokusudur. Vücudunuzda fasyanın var olmadığı bir yer yoktur. Fasya, sınırlanmış hale geldiğinde ağrı, sınırlı hareket, yürüyüşte bozukluk ve muhtemel sakatlanmaya sebep olabilir. Bazen kas lifleri ve fasya o kadar iç içe girer ki, bu kısımlarda düğümlenme dediğimiz kısımlar oluşur (Trigger Point denilen noktalar bunlardır). Bu noktalardaki düğümlenme ve gerilmeler açmak için Foam Roller ile baskı uygulayarak masaj yapmak gerekir. Buna ‘Miyofasyal Masaj’ da denir.

Buralara baskı uygulamak ağrıya neden olmaktadır. Ama karşılığında alacağınız sonuç ise gayet faydalıdır. Düğümlenmelerden ve gerilmelerden Foam Roller yoluyla kurtularak kasın esnekliğine katkı sağlarsınız. Oluşan gerilmelerden kurtularak kasın esnekliğine, bu sayede de hareket açıklığına yardımcı olursunuz.

Spora “Devam Etmek” İçin Yapmanız Gereken 7 Şey!

Magnolia Tarifi

Diyet Yapmadan Fit Kalmanın Sırları

17 Dakikada Yağ Yakıcı Antrenman

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu