Dizi / Film

Malazgirt 1071 (13 Mart’ta Sinemalarda)

Türklere Anadolu’yu vatan yapan 1071 Malazgirt savaşı tarihte ilk defa Beyaz Perde’ye taşınıyor.

Türklere Anadolu’yu vatan yapan 1071 Malazgirt Meydan Muharebesi’ni beyaz perdeye taşıyan “Malazgirt 1071” filmi, 13 Mart’ta sinemaseverlerle buluşacak.

Türklere Anadolu’yu vatan yapan 1071 Malazgirt savaşı tarihte ilk defa Beyaz Perde’ye taşınıyor. 2506 Sinema ve TRT ortak yapımı olan baş yapıt, Bilal Kalyoncu ve Özgür Bakar’ın yönetmenliğinde Cengiz Coşkun – Vildan Atasever – Haluk Piyes – Caner Kurtaran gibi usta oyuncuların varlığında hayat buldu. Çekimleri 7 hafta süren filmin, büyük bir çoğunluğu Konya’da resmedildi. CGV Mars dağıtım aracılığı ile sinemaseverle buluşacak olan tarihi film, Türkiye’de alışılagelmiş tüm savaş filmleri algısını değiştirmeye geliyor.

Malazgirt 1071 (13 Mart’ta Sinemalarda)

https://www.youtube.com/watch?v=O684TxHCorQ

Malazgirt 1071 Konusu

Malazgirt 1071, Anadolu’nun kapılarının Türklere açılmasını sağlayan Malazgirt Savaşı’nın hikayesini konu ediyor. İlk defa beyaz perdeye taşınan Malazgirt Savaşı’nı anlatan Malazgirt 1071, yerli savaş filmleri algısını değiştirmekte iddialı. Yönetmen koltuğunda Bilal Kalyoncu’nun oturduğu filmin oyuncu kadrosunda; Vildan Atasever, Cengiz Coşkun, Haluk Piyes, Caner Kurtaran gibi isimler yer alıyor.

Malazgirt 1071 “Bizans’ın Kıyameti” Şubat 2020’de Vizyonda

Baraj Konusu Nedir? Oyuncu Kadrosunda Kimler Var?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu