MutfakOrdan Burdan

Americano Kahve Nasıl Yapılır?

Son dönemin en trend içeceklerinden biri olan americano kahve, özellikle kalori sayımı yapanların en sık tercih ettikleri kahve konumunda.

Genellikle Caffé Americano olarak anılan americano, espressodan sonra dünyanın en çok tüketilen ikinci kahve çeşididir. Sanılanın aksine kahvenin kökeni Amerika’dan çok İtalya’ya dayanır. İkinci Dünya Savaşı sırasında İtalya’da bulunan Amerikan askerleri, günlük kafein ihtiyaçlarını karşılamak için İtalyan espressosuna su katarak içerlerdi. Çünkü İtalya’daki espressolar, Amerikalılar için fazla sertti.

Americano Nedir?

İtalyan kahvecileri, Amerikalı askerlerin bu alışkanlığını kazanca çevirmek için americano adı altında su katılarak yumuşatılmış espresso servis etmeye başladılar. Zaman içerisinde americano tipi kahve giderek popülerleşti ve Avrupa’da yayılmaya başladı. Ülkelerine dönen askerler, americano kahveyi Kuzey Amerika’da da yaygınlaştırdı ve dünyanın en sevilen kahve türlerinden biri doğdu.

İtalyanların Amerikalı askerleri tiye almak için koydukları americano ismi, pek çok kişinin bu kahveyi Amerika ile bağdaştırmasına neden olmuştur. Ancak sanılanın aksine Amerika’da en sık tüketilen kahve, drip yöntemi ile hazırlanan ve ev tüketiminin yanında neredeyse tüm kafelerde servis edilen filtre kahvedir.

Americano Nasıl Hazırlanır?

Espresso ile sıcak su karıştırılarak elde edilen americano kahve, evde hazırlayabileceğiniz en kolay kahvelerden biri. Eşit oranda su ve espresso ile americano hazırlarken dikkat etmeniz gereken bazı püf noktalar da var. Americano kahve hazırlamak için ihtiyacınız olan iki malzeme bulunuyor; espresso ve kaynama derecesindeki su.

Kahvenizi hazırlamaya önce fincanınızdan başlayın. Fincanınızın içerisine kaynar su koyun ve ısınmasını sağlayın. Soğuk fincana konulan kahve, bazı aromalarını kaybedebilir ve tadı bozulabilir. Bu nedenle kahve hazırlarken ilk adımınız her zaman fincanınızı ısıtmak olmalıdır.

İkinci adım olarak espresso makinenize standart 3 oz shotını yerleştirerek makinenizi çalıştırın. Hazır olan espressoyu fincanınızdan farklı bir bardağa alın. Ölçeğiniz varsa ölçek ile, yoksa göz kararı olarak fincanınıza 3 oz kadar kaynama derecesinde su koyun. Americano kahve hazırlarken en çok dikkat etmeniz gereken konulardan biri de, eşit miktarda su ve espresso kullanmaktır. Kahvenizi daha sert yapmak istiyorsanız espresso miktarını arttırabilir, daha yumuşak bir içim için biraz daha fazla su katabilirsiniz.

Evde yapacağınız americano…

Espressonuzu fincanınızın kenarından ekleyin. Bu sayede espresso, fincanın en alt kısmına kadar inecek ve su ile iyice karışacaktır. Dilerseniz işlemleri tam tersine çevirerek fincanınızdaki espressoya sıcak su da ekleyebilirsiniz, ancak espressonuzun parçalara ayrılabileceğini unutmayın. Evde yapacağınız americanoda suya espresso eklemek daha doğru bir tercih olacaktır.

Su ile espressonuzu aynı fincana aldıktan sonra kahvenizi karıştırmanız tavsiye edilmez. Bunun sebebi, espresso ile karışan su sayesinde kahvenin kremasının fincanın en üst kısmında bir tabaka oluşturmasıdır. Karıştırmanız halinde bu kremayı kaybedebilirsiniz.

Kaynak: coffeemag.com

En Popüler Kahveleri Tanıyalım

French Press İle Kahve Nasıl Demlenir?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu