Kişisel Bakım

Hintli Kadınların Mükemmel Saçlarının Sırrı Bakın Neymiş!

Hintli kadınların gür, parlak ve güçlü saçlarının sırrı ortaya çıktı. Ülkemizde yeni yeni kullanımı sıklaşan formülü onlar yıllar önce keşfetmiş.

Hemen hemen tüm kadınların merak ettiği konu olan Hintli kadınların saçlarının nasıl gür olduğudur. Peki nasıl oluyor da Hintliler saç konusunda dünya lideri olabiliyorlar, nasıl her Hintli kadınların saçları güçlü, sırma, dolgun ve canlı olabiliyor? Havasından değil, suyundan hiç değil de neden peki? Sebep, yararlarını batının çok sonra fark ettiği bir doğal nimet; Hindistan Cevizi Yağı…

Hintli Kadınların Mükemmel Saçlarının Sırrı Bakın Neymiş!

Hindistan Cevizi Yağı

Hintli kadınlar saçlarının güzelliklerini Hindistan cevizi yağına borçlular… Hindistan cevizi yağı, Hintli kadınların güzellik bakımlarında yüzyıllardır vazgeçilmez ürünü. Üstelik sadece gençler, erişkinler için değil;  birkaç günlük bebeklerde bile kullanılıyor.

Hindistan cevizi yağı doğaldır, yani zararlı ya da değil hiçbir kimyasal içermez. İçerdiği lorik asit, E ve K vitaminleri ile cildi ve saçları hem besler, hem de nemlendirir. Kaşıntıları ve dökülmeleri önler, bebeklerde görülen konak rahatsızlığına ve egzamaya iyi gelir. Tüm bunların yanında mantar önleyici özelliği vardır, iltihapları dindirir.

Yetişkinler ise;

Champi adı verilen saç masajına başvuruyorlar, hem de her hafta! Champi’de hindistan cevizi yağı önce ocakta birkaç saniyeliğine ısıtılıyor, daha sonra sıcak yağ kafa derisine iyice nüfuz edecek şekilde masaj yapılıyor. Yağ, içerdiği lorik asit ve E vitamini ile kafa derisindeki hasarları gideriyor, masaj da derideki kan dolaşımını, saçların beslenmesini hızlandırıyor.

Champi’nin bir özelliği de saç çıkarması!

Özellikle doğum sonrası yaşanan saç dökülmeleri durumunda, Hintli kadınlar champi ritüellerini her hafta birden en az ikiye çıkarıyorlar. Bir ayı aşkın süre boyunca, banyo yapmadan 1 saat önce champi uygulayan kadınlar, doğumla kaybettikleri saçları geri kazanıyorlar.

Kepeğe Karşıda Etkili

Kepeğe karşı etkili şampuan kullanımı Hindistan’da pek yaygın değil. Bunun yerine, kepek problemi olan kadınlar da yukarıdaki ritüeli uyguluyorlar. Hindistan cevizi yağı antioksidan ve nemlendirici özelliğiyle kuru kafa derisini tamir ediyor, anti bakteriyel ve anti mikrobik özellikleriyle de kepek problemini kökünden çözüyor.

 

Hindistan Cevizi Yağının Mucizeleri

Sağlıklı Beslenme İşitme Kaybını Önlüyor!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu