Dizi / FilmOrdan Burdan

Gelmiş Geçmiş En İyi 10 Gençlik Dizisi

Geç kamadan mutlaka izlemeniz gereken dizilerden 10 tanesini sizler için sıraladık...

Gelmiş Geçmiş En İyi 10 Gençlik Dizisi

1. Friday Night Lights (Imdb : 8.7)

Friday Night Lights Konusu;

Kasabada insanların en büyük uğraşları futboldur. Şehir takımının oyuncularının büyük kısmı alkoliktir. Takımın başına daha önceki kariyeri başarılıyla dolu olan Eric Taylor getirilmiştir. 6 senelik koçluk kariyerinde ilk defa bir lise takımına koç olan Taylor’dan tüm kasaba eyalet şampiyonasında takıma şampiyonluk getirmesini beklenmektedir. Üstünde büyük bir baskı olduğunu hisseden Taylor’ın işi hiç de kolay olmayacaktır.

2. My Mad Fat Diary (Imdb: 8.6)

My Mad Fat Diary Konusu

Dizide Sharon Rooney,  Rachel karakteri ile başrolde oynuyor. Kilolu ve kendine güveni olmayan genç bir kızın psikolojik sorunlarından ötürü birkaç ay klinikte kalması ve klinikte kaldığı bu süreçte Kester isimli psikologu ile sorunlarını az da olsa halletmeye başlaması ve klinikten çıkması ile asıl olaylar başlıyor. Klinikten çıksa da Rachel belirli zamanlarda terapilere ve orda ki yakın arkadaşı Tix’i ziyarete gidiyor. Rachel kötü günleri atlattıktan sonra ve tedavisi bitip klinikten ayrıldıktan sonra yeni ortamlara giriyor ve çocukluk arkadaşı Chloe’nin arkadaş grubuna dahil oluyor. Bu süreçte Rachel psikologu Kester’in isteği doğrultusunda günlük tutmaya ve yaşadığı olayları günlüğüne yazmaya başlıyor.

3. Blue Mountain State (Imdb: 8.4)

Blue Mountain State Konusu

Blue Mountain State, Kanada’da Amerika futbolunun gözde olduğu üniversitelerden bir tanesidir. Alex ve Craig üniversitedeki The Goats takımının yeni oyuncularındandır. Üniversiteye yeni gelenlerden bir tanesi de Alex’in oda arkadaşı ve takımın maskotu olmak isteyen Sammy’dir. Hırsla ve azimle çalışan üç genç kimi zaman komik, kimi zaman trajikomik anlar yaşamaktadır. Bu yarışta varını yoğunu ortaya koyarken duygusal anlamda da inişli çıkışlı günler geçirmektedirler. Farklı çevrelerden üniversite hayatına giriş yapan üç genci zor günler beklemektedir.

4. Skins (Imdb:8.2)

Skins Konusu

İngiltere yapımı olan Skins dizisi dram ve komedi faktörlerini bir arada bizlere sunarak karşımıza çıkmaktadır. Gençlik dizisi olarak oluşturulmuş olan Skins dizisi farklı bir senaryo ile izleyicilerini kendisine bağlamayı başarmıştır. Farklı ailelerden ve farklı çevrelerden oluşan bir arkadaş grubunun kendi aralarında yaşadığı olayları konu edinen bu dizide her türlü boyuttan kesitler bulunmaktadır. Birçok din grubuna mensup olan bireylerin birbirleri arasındaki iyi ilişkinin yanı sıra bu bireyler ile aileleri arasındaki kopuklukta iyi bir şekilde gözler arasına serilmektedir.

Her bölümde farklı karakterin hayatlarına değinen bu dizi nerdeyse tüm oyuncuları ön plana çıkararak farklı bir yapı kazanma niteliğine ulaşmıştır. Effy Stonem ve Chris Miles adındaki oyuncuların arasındaki bağlantıyı da konu edinen Skins dizisi birçok kesim tarafından beğeniyle izlenmektedir. Eğer bizlerde keyifli vakitler geçirmek istiyorsak bu diziyi izleyerek boş zamanlarımızı en iyi şekilde değerlendirebiliriz.

5. The Vampire Diaries (Imdb: 7.9)

The Vampire Diaries Konusu

Sarımsak, kan ve sivri dişlerden daha fazlası! Elena’nın güzelliğiyle vampir kardeşler Stefan ve Damon’ın başını döndürdüğü ve kendini bir anda vampirlerin içinde heyecan ve aşkla dolu bir hayatta bulduğu bir hikaye. Aramızda kalsın ama bizim en sevdiğimiz vampir temalı dizi!

6. One Tree Hill ( Imdb: 7.7)

One Tree Hill Konusu

Tree Hill kasabasının zıt uçlarında büyüyen Nathan ve Lucas’ın basket tutkuları ve aynı babaya sahip olmaları dışında çok az ortak yönleri var. Küstah ve kendine güvenen Nathan lise basketbol takımının yıldızı ve zengin bir ailenin çocuğu. Sessiz, içine kapanık ve sokak basketbolunda efsanevi bir oyuncu olan Lucas ise çalışan, bekar bir annenin tek çocuğu. Nathan’ın babası Dan, Lucas’ın annesi Karen ile lise yıllarında bir aşk yaşar. Karen’ın Lucas’a hamile kalması sonucu Dan kariyerini seçerek onları terk eder. Basketbol kariyerinde başarısız olunca da üniversitede tanıştığı yeni eşi ve oğlu Nathan’la birlikte kasabaya geri döner. Lucas’ın varlığını ise reddeder.

Bu karanlık sır bugüne kadar oğlanlardan saklanmaya çalışılmıştır, ancak kader onları aynı basketbol takımında karşılaştırır ve hayatları beklenmedik şekilde birbirinin içine geçer. İki kardeşin birbirlerinin hayatlarındaki rollerine alışmaları zaman alacak gibi görünse de ikisinin de bu yeni gelişmeden ilgi çekici bir şeyler çıkaracağı kesin. Geçmiş hesaplar bu sefer çözümlenmek üzere yeniden açılıyor. Sırlar, çekişmeler ve beklenmedik gelişmeler seyircileri her hafta ekrana bağlıyor.

7. The O.C. (Imdb:7.5)

The O.C. Konusu

The O.C., diğer adıyla Orange County, California’da cennet gibi bir yerdir. Herkes varlıklıdır burada ya da öyle görünmek için elinden geleni yapar. Kusursuz olmaya çalışırlar. Fakat madalyonun görünmeyen yüzünde, görünenin aksine sadakat ve kimlik kaybı yaşanmaktadır. Çocukların ailelerinden gizlediği, yetişkinlerin de çocuklarından gizlediği birer yaşamları daha vardır.

The O.C., Cohen ve Cooper ailelerinin hikayesini anlatıyor. Bir de sorunlu bir genç olan Ryan Atwood’un! İdealist avukat Sandy Cohen’in daveti üzerine, onun konuk evinde kalmak üzere The Orange County’e gelen Ryan, Sandy’nin güzel eşi Kirsten tarafından çok da hoş karşılanmaz. En büyük korkusu genç oğlu Seth’in, bu konuktan olumsuz etkilenmesidir.

8. Gossip Girl (Imdb : 7.4)

Gossip Girl Konusu

Amerikan gençlik romanı serisi olan Gossip Girl dizisinde New York’ta bulunan Constance Billard Kız Lisesi’nde okuyan maddi durumu iyi olan gençlerin yaşadıkları sıkıntılar konu edilmiştir. Aynı zamanda onların aşk hikâyeleri de konu edilmiştir. Söz konusu dizide aynı zamanda öğrencilerin lise mezuniyetleri ve üniversiteyi kazanmaları sonucunda yaşanan tüm olaylar konu edilmektedir. Aynı zamanda bir kitaptan uyarlanan öyküde Blair Wardorf ve onun en iyi arkadaşı olan Serena Van Der Woodsen’in hayatı anlatılmaktadır.

9. The Carrie Diaries (Imdb: 7.0)

The Carrie Diaries Konusu

Amerika imzalı bir dizi olan The Carrie Diaries komedi ve romantizm alanında yer alan iyi yapıtlardan bir tanesidir. Dizinin başrol oyuncusu olarak yer alan Carrie Bradshaw hareketli hayatı tanımadan önce bu hayata nasıl uyum sağlayacağını düşünmek olan bir genç kızı canlandırıyor. Lise hayatından sonraki eğlenceli ve gösterişli hayatın havasına alışmadan önce nasıl bir genç kız olduğunun gözler önüne serildiği bu dizide Carrie adlı oyuncuya olan büyük ilgi gözlerden kaçmamaktadır.

10. 90210 (Imdb: 6.1)

90210 Konusu

80’li yılların gerek dizi gerekse çizgi film hikâyelerine konu olmuş Beverly Hills’de geçirilen üst düzey ve zengin hayat, günümüzde 90210ile seyircilerin karşısına çıkıyor. Üstünkörü bakıldığında sıradan bir gençlik dizisi olarak tanımlanabilecek bu yapım, derinlerinde insanlık ilişkileri ve kültür karmaşalarına ciddi göndermeler yapan ayrıntılı bir çalışma.

Annie ve Dixon Wilson karakterlerinin bakış açılarından devam eden90210, hayatlarını geçirdikleri Teksas’tan bu bölgeye taşınıp hayatları bir anda değişen insanları konu alıyor. Kahramanlarımız gençlik yıllarında olduğundan bu basit değişiklik bir anda aşk ve entrika dolu yeni hikâyelere yelken açıyor. Yeni yaşam ortamlarına alışmakta zorluk çeken kardeşlerin okullarına müdür olarak çalışmaya başlayan babaları ise her şeyi alt üst eden son nokta oluyor. Bu noktadan sonra kendilerini çevreye kabul ettirmeye çalışırken aynı zamanda özlerini kaybetmemeye çalışan kahramanlarımız 90210 boyunca bu mücadelenin içinden çıkamamaktalar.

Mutlaka İzlenmesi Gereken 8 Polisiye Dizi

Kuzey Yıldızı İlk Aşk 17.Bölüm Fragman

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu