Ordan Burdan

Doğu Demirkol Kimdir?

TRT 1'in yeni komedi dizisi Tutunamayanlar'ın Tarık'ı Doğu Demirkol kimdir? Türk komedyen ve oyuncu Doğu Demirko'un kısaca hayatı...

TRT 1‘in yeni komedi dizisi Tutunamayanlar’ın Tarık’ı Doğu Demirkol kimdir? Ünlü komedyen Doğu Demirkol sosyal medyada paylaştığı videolarla adını duyurmaya başarmıştır . Katıldığı “Yetenek Sizsiniz” yarışmasının ardından BKM Sahne’de Açık Mikrofon sayesinde sahne hayatına başlayan Doğu Demirkol, birçok yerde tek kişilik gösterisi sergiledi. Doğu Demirkol ayrıca Ölümlü Dünya ve Ahlat Ağacı filminde rol aldı. Ahlat Ağacı filmindeki başarısı ile göz dolduran Doğu Demirkol hakkında merak edilenler…

Doğu Demirkol Kimdir?

Tam adı Aydın Doğu Demirkol olan komedyen 6 Eylül 1985 tarihinde Mersinli bir anneyle Çerkes kökenli Balıkesirli bir babadan dünyaya gelmiştir. Başarılı bir cerrah baba ile ev hanımı bir annenin oğlu olan Doğu Demirkol, lisans eğitimini bilgisayar mühendisliği bölümünde tamamladı.

İlk olarak YouTube üzerinden paylaştığı videolarla dikkat çekti. Acun Ilıcalı’nın sunuculuğunu üstlendiği Yetenek Sizsiniz yarışmasına katılmasına rağmen finale gitmeyi başaramadı. BKM Sahne’sinde yer alarak Açık Mikrofon isimli programda gösterisini sergileyen Doğu Demirkol, seyirciler tarafından beğenilen performansı, Youtube üzerinde de yoğun ilgi gördü. Ali Atay imzalı Ölümlü Dünya’daki performansıyla adından söz ettirdi. Ahmet Mümtaz Taylan, İrem Sak ve Sarp Apak gibi tanınmış oyuncuların başrollerini paylaştığı filmde Zafer karakterine hayat verdi. Daha sonra Doğu Demirkol, yönetmenliği Nuri Bilge Ceylan tarafından üstlenilen bir sanat filmi olan Ahlat Ağacı’ndaki Sinan karakterini canlandırdı. Ahlat Ağacı filmindeki başarısı ile göz doldurdu.

Şimdi ise TRT 1’de yayın hayatına başlayan komedi dizisi Tutunamayanlar’da, Tarık karakterine hayat vermektedir. Yapımcılığını İstanbul Medya Akademisi ve Neden Film’in üstlendiği, senaryosunu Mustafa Karataş ve Osman Nail Doğan’ın kaleme aldığı, yönetmen koltuğunda ise Osman Nail Doğan ve Murad Zaloğlu’nun oturduğu 80 dakika olarak planlanan absürt komedi dizisi “Tutunamayanlar”da son yılların parlayan yıldızlarından Doğu Demirkol ve Ece Çeşmioğlu’nun başrollerini paylaştığı dizide, usta oyuncu Zafer Algöz ile birlikte Şinasi Yurtsever, Asuman Dabak, Bora Akkaş, Hande Katipoğlu, Barış Yıldız, Yeliz Kuvancı, Bülent Çolak gibi iddialı isimler yer alıyor.

“Tutunamayanlar” 7 Ocak’ta Başlıyor!

Ece Çeşmioğlu Kimdir?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu