Ordan BurdanSağlık

Sırtınızdaki Kamburu Yok Edecek En Faydalı Hareket…

Sırt kaslarınız vücudunuzun üst kısmını dik bir biçimde taşımakta omurganıza yardımcı olur ve sırt kaslarınız zayıf olduğunda omurganız bu yükü tek başına taşımakta zorlanır ve dolayısıyla kamburlaşırsınız.

Günümüz insanı genellikle bilgisayar başında çalışıyor veya kısa mesajlarla haberleşiyorlar bu nedenle içine gömüldükçe gömüldüğümüz teknolojik aletler vücudumuzu olumsuz etkiliyor. Buda bazı sağlık sorunlarına yol açıyor. Sürekli eğik durmanın en büyük zararı ise omurgamıza oluyor. Bu sağlık problemlerinden bir tanesi de sırtınıza bir süre sonra oluşacak olan kambur duruştur. Sırtınızdaki kamburu yok edecek egzersiz ise; Ters Mekik hareketidir.

Sırtınızdaki Kamburu Yok Edecek En Faydalı Hareket…

Sırtınızdaki kamburu yok edecek egzersiz ise; Ters Mekik hareketidir.

Ters Mekik Hareketi Nasıl Yapılır?

Yüzüstü yere uzanın, sonra ellerinizi belinize yerleştirin ve üst vücudunuzu yerden yavaşça kaldırın ve indirin. İlk 4-5 tekrardan sonra bel ve sırt kaslarınız yanmaya başlayacaktır.

İlk defa yapanlar için toplamda 10 tekrar yeterli olacaktır. Tekrar yapmanız gereken miktar bel ve sırt kaslarınızın yanmaya başlamasından sonra en az önceki yaptığınız kadar tekrar etmektir. Bir süre sonra 10 kez yeterli olmayacaktır. En fazla 30 defa olmak kaydıyla zamanla miktarı arttırılması tavsiye edilir.

Duruşunu Düzelt!! 3 Kolay Egzersiz İle..

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu