Yaşam

Evdeki Balık Kokusu Nasıl Geçer?

Balık çok sevilse de evde pişirme konusunda hep tereddüt yaşanır. Bu yüzden evde kokuları azaltacak yöntemleri sizler için araştırdık. İşte Evdeki Balık Kokusu Nasıl Gider? sorusunun cevabı...

Balık pişirirken hiç de hoş olmayan bir koku kaplar evi. Bunu önlemek için yapılan en basit ve kolay yöntemlerden birisi tavanın içine birkaç tane defne yaprağı atmaktır. Böylece çıkan kötü koku bir nebze de olsa azalacak ama tam olarakta gitmeyecektir. Ayrıca; balıklar da defne yaprağının o aromatik kokusuyla daha da lezzetlenecektir. Bu yüzden evde kokuları azaltacak yöntemleri sizler için araştırdık. İşte Evdeki Balık Kokusu Nasıl Gider? sorusunun cevabı…

Balık kokusu çok ağırdır ve uzun süre evden o koku gitmez. O nedenle de balığı sadece dışarıda yenilecek bir yemek olarak gören çok sayıda insan vardır. Balık kokusu ne yazık ki üstesinden gelmesi oldukça güç bir koku türü. Evin tüm pencerelerini açsanız da kimi zaman günlerce kendisini gösterebiliyor; bu özelliğiyle de özellikle kokuya hassas bireyler için can sıkıcı bir hal alabiliyor. Bu noktada işi baştan sıkı tutmak ve pişirirken birkaç noktaya dikkat etmekte fayda var. Böylece kokunun tamamen önüne geçmek mümkün olmasa da hafifletilmiş oluyor.

Evdeki Balık Kokusu Nasıl Gider?

Yüksek besin değeri ve lezzeti ile sofralarımızı şenlendiren balık, evde pişirildiğinde ardında pek de hoş olmayan kokular bırakır. Bazen pencereleri açmak ya da aspiratörü kullanmak kokuları gidermek için pek yeterli olmayabilir. Özellikle yağda kızartıldığında balık kokusunun evden gitmesi birkaç günü bulur. Balık pişirirken pencerelerin açılması ve aspiratörün çalıştırılması herkes tarafından bilinen bir gerçektir. Peki, balık kokusu nasıl gider evden? 

1- Sirkeli Su

Balık kızartırken aynı zamanda bir tencerede sirkeli su da kaynatırsanız kızartmadan gelen kokuyu kısmen de olsa bastırdığını görebilirsiniz.

2- Tarçın ve Karanfilli Su

Geniş bir tencerenin içine su, sirke ya da limon suyu, defne yaprağı, karanfil ve çubuk tarçın koyarak kaynatabilirsiniz. Bu karışım mutfakta oluşan sinmiş balık kokusunu alarak hoş bir koku yayılmasını sağlar.

3- Şekerli Su

Balığı kızartırken bir tencerede şeker kaynatmak, kızartma sırasında ortaya çıkan kokuyu büyük ölçüde yok edecektir.

4- Tütsü

Evde pişirme işlemi bittikten sonra hoş ve hafif kokulu bir tütsü yakmakta, balık kokusunu gidermek için tercih edilebilir.

5- Portakal Kabuğu ve Ayva Kabuğu

Bir sos tavasında tarçın çubuğu, portakal kabuğu, birkaç adet karanfil, ayva kabuğunu güzelce kaynatıp kaynayan sos tavasını hafifçe karıştırarak evde dolaştırın. Kokudan eser kalmayacaktır..

Kasım Ayında Hangi Balıklar Yenir?

Kızartma Kokularını Yok Etmenin En Etkili Yolları

“Baba Parası” Ahmet Kural Ve Murat Cemcir’in Yeni Filmi 1 Ocak’ta Sinemalarda

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu