Ordan BurdanYaşam

Kızartma Kokularını Yok Etmenin En Etkili Yolları

Evde yaptığımız kızartmalar, balıklar ve bütün yemekler evimizi kokutabiliyor. Kızartma ve Balık gibi bazı yemeklerin kokusu evi hemen terketmiyor. Bunun için neler yapabiliriz ?

Sirke Kullanabilirsiniz :

Kızartma yaptıktan sonra mutfağınızı temizlerken sirke kullanabilirsiniz. Temizlik suyunuza bir miktar sirke ilave edin. Mutfağınızı bu suyla yıkayın. Kokunun giderilmesinde bu işlem işe yarayacaktır.

Nane Ya Da Fesleğen Kullanabilirsiniz :

Bir tencereye su doldurup tencereyi ocağa koyun. Tencerenin için nane ya da fesleğen ilave edin. Su kaynayıp buharlaştıkça etrafa yayılan nane ya da felseğen kokusu kızartma kokusunu bastıracaktır.

Karanfil Ya Da Tarçın Kullanabilirsiniz :

Yine aynı şekilde, bir tencerenin içine su koyun ve tencereyi ocağa yerleştirin. Ardından tencerenin içine tarçın ya da karanfil ilave edin. Su kaynadıkça tarçın ya da karanfilin kokusu hem mutfağınızın mis gibi kokmasını sağlar, hem de kızartma kokusunu yok eder.

Yumuşatıcı Kullanabilirsiniz :

Evinizde çamaşır için kullandığınız yumuşatıcıdan bir su dolu küçük bir tencerenin içine biraz koyup ocakta kaynatabilirsiniz. Mutfaktaki kötü kokudan kurtulmanızı sağlayacaktır.

Ä°lgili resim

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu