ModaOrdan Burdan

Yüz Şeklinize Göre Eşarp/Şal Bağlama Biçimleri

Her kadın bilmelidir ki doğru şekilde bağladığınız eşarp sizi hiç tahmin etmeyeceğiniz kadar değiştirebilir.

Yüz şekline göre şal bağlama konusu tesettürlü arkadaşlarımızın çoğu kez yanılgıya düştüğü bir konu. Bu konuyu beraber inceleyelim ve hangi yüz şekline hangi bağlama modeli daha uygun olacaktır beraber öğrenelim. Öncelikle kendi yüzümüzü iyi tanımamız gerek. Kıyafet renk uyumuna dikkat ederek şeçtiğimiz eşarp ve şalları yüz şeklimize göre nasıl bağlarız?

Yüz tipi yuvarlak, kare, oval, üçgen ve dikdörtgen olmak üzere 5 çeşittir. Hangi yüz şekline sahip olursanız olun başörtünüzü doğru yöntemle bağlamalısınız.

Yüz Şeklinize Göre Eşarp/Şal Bağlama Biçimleri

Kare Yüz için Eşarp/Şal Bağlama Biçimleri

Kare yüz tipine sahipseniz eşarp altından kullandığınız bonenin gözükmemesine dikkat etmelisiniz. Bonenin gözüktüğü bağlama şekli ile yüzünüz tombul yanaklı bir biçim alabilir. Bu sebeple en doğru eşarp ya da şal bağlama biçimi bonenin gözükmemesi ve eşarbınızı oval bir biçimde bağlamanız olacaktır.

Yuvarlak Yüz için Eşarp/Şal Bağlama Biçimleri

Yuvarlak yüzlü insanlar tombul yanaklı gözükme durumunu hep yaşarlar. Bu yüz şekline sahipseniz bonenizi alnınızın en üst kısmından bağlamanızı öneririz. Eşarbınızı oval bir biçimde bağlayarak daha uzun bir yüz görünümüne sahip olabilirsiniz. Ayrıca Asya tarzı şal bağlayarak ve başınızın üzerinden doladığınız şalınızın bir ucunu aşağıya doğru bırakabilirsiniz. Bu model de yine yüzünüzün uzun görünmesini sağlayacak doğru bir eşarp bağlama yöntemidir.

Uzun Yüz için Eşarp/Şal Bağlama Biçimleri

Yuvarlak yüz ve kare yüz için boneyi en tepeden yani saç bitiminden bağlamalarını önermiştik. Uzun yüze sahip olanlara ise tavsiyemiz boneleri gözükecek kadar aşağıdan yani biraz daha alınlarına doğru bağlamalarıdır. Yüzü saran sımsıkı bağlanmış şal ya da eşarp yerine daha gevşek bağlama yöntemini deneyebilirsiniz. Yapmanız gerekenleri tekrar etmek gerekirse; boneyi aşağıdan bağlamak, eşarbınızın iğnesini biraz gevşek bırakacak şekilde tutturmak ve boyun kısmını sımsıkı sarmamak.

Ters Üçgen-Kalp Yüz için Eşarp/Şal Bağlama Biçimleri

Bu yüz şekli için yine bonelerinin gözükmesini tavsiye ederiz. Uzak durmaları gereken konu ise şal ya da eşarplarını alınlarına yapıştırarak bağlamak olacak. Şal ya da eşarbınızın üst kısmının yüzünüzden biraz da önde ve yukarıda olmasını sağlayarak çene kısmınızın sivri görünümünü geri plana taşıyabilirsiniz. Bu yöntemleri denediğinizde değişimin farkına siz de varacaksınız.

Oval Yüz İçin Eşarp/Şal Bağlama

Eğer bu yüz şekline sahip iseniz ne mutlu size, çünkü herhangi bir şal veya eşarp bağlama şekli size yakışıyor olacak. İster şalınızı Asya ister Arap tarzı bağlayabilirsiniz. Fazla söze gerek yok çünkü sizin için sınırsız şal ve eşarp bağlama seçeneği var

Ten Rengine Göre Eşarp/Şal Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Tenime Hangi Renk Daha Uygun? Kişiye Yakışan Renkler Nasıl Belirlenir?

Koyu Renk Kıyafetlerle Ne Tür Takılar Uyumlu Olur?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu