ModaOrdan BurdanYaşam

Tenime Hangi Renk Daha Uygun? Kişiye Yakışan Renkler Nasıl Belirlenir?

Size en çok yakışan renk hangisi? Neden bazı renkleri giydiğinizde yorgun görünürken bazı renkleri giydiğinizde uzaktan bile fark ediliyorsunuz?

Ten renginize göre uyumlu bir sonuç almak istiyorsanız; renk denemesi yaptığınız kıyafeti giyip ayna karşında kendinizi incelemelisiniz. Gözlerinizin rengi ortaya çıkıyor ve yüzünüz aydınlanıyorsa bilin ki o sizin renginiz.

Moda dünyasının en temel taşlarından biri de RENKLER VE TONLARDIR. Tüm kumaşlar ve koleksiyonlar belirli bir renk ahengi veya zıtlığı üzerine kurulu. Satın aldığınız her ayakkabının, giydiğiniz her kıyafetin, kullandığınız her aksesuarın kendine göre özel bir tonu ve rengi var. Bu tonlar ve renkler sizin cildinizle veya oluşturduğunuz kombin ile temasa geçtiği an dışarıya tahmin bile edemediğiniz enerji, aura ve çekim-itim alan küpleri oluşturur. Bu oluşum özelikle dış görünüşünüzü etkiler ve stiliniz ile ilgili size bile sormadan dışarıya bilgi yaymaya başlar.

Kişiye Yakışan Renkler Nasıl Belirlenir?

Tenime Hangi Renk Daha Uygun?

İnsanların genel olarak üç farklı cilt alt tonları var: Sıcak, soğuk ve natürel tonlar.

Bunu öğrenmek için iki yol var:

1. Gün ışığında büyük bir ayna karşısına geçip oturun ve cildinizi inceleyin, güneş ışınları asla yalan söylemez.

2. Gümüş, altın ve bakır metalleri cildiniz ile yan yana getirerek ton uyumunu fark edebilirsiniz. Gümüş soğuk ton, altın sıcak ton ve bakır ise natürel ton.

Soğuk Ciltler

Bu kategoride olan insanların ciltleri genelde mermer gibi soluk, mavi ve pembe alt tonlarına sahiptir. Cildinizi kontrast edecek renkleri seçmelisiniz. En çok yakışacak olan renkler pembe, turkuaz, mavi, ve lacivert tonları, mor ve yeşil. Hiç yakışmayacak olan renkler ise beyaz, oranj, krem ve toprak tonları. Siyah giymek isterseniz mutlaka yukarıdaki renkler ile kombin oluşturmalısınız.

Sıcak Ciltler

Bu kategoride olan insanların ciltleri genelde güneş gibi parlak, yeşil zeytin ve altın alt tonlarına sahiptir. Cildiniz ile uyum sağlayabilecek parlak renkleri seçmelisiniz. En çok yakışacak olan renkler kırmızı, oranj, sarı, koyu kahverengi, altın ve camel. Hiç yakışmayacak olan renkler ise beyaz ve gri. Siyah giymek isterseniz tona ton kombinleri seçmelisiniz.

Natürel Ciltler

Bu kategoride olan insanların ciltleri genelde toprak gibi koyu, bakır ve pastel alt tonlarına sahip oluyor. Cildinize birçok renk yakışır. En çok yakışacak renkler ise siyah, bej ve tüm yeşil tonlar. Hiç yakışmayacak olan renkler ise lacivert ve beyaz. Siyah giymek isterseniz mutlaka kontrast parlak bir renk ile kombininizi yapmalısınız.

Kısa Boylu Kadınlar Nasıl Giyinmeli?

Kendi Çantanı Kendin Yap!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu