ModaOrdan BurdanYaşam

Kendi Çantanı Kendin Yap!

Yapımı oldukça kolay ve keyifli hazırlanan son zamanlarda çok moda olan istediğiniz her ip ile örülebilecek çapraz hasır çanta örgü modeli.

Örgü modelleri arasında çantalarda hasır ip diğer iplere göre daha dayanıklı olduğu için ve çanta dokusuna çok yakıştığı için çok tercih edilmekte. Dayanıklılık burada daha önemli, çünkü örgü çanta yaptıktan sonra kullandıkça deforme olmaya başlayacaktır. O yüzden sadece hasır iplik değil, diğer malzemelerin de kaliteli ve dayanıklı olduğundan emin olun. Örgü çanta modelinin kulp kısımları için deri malzeme tercih edebilirsiniz, bütçenize göre de derinin kalitesi ve fiyatı değişecektir.

Hasır Çanta Örgü Modeli

Örgü hasır çanta modeli o kadar basit ve güzel ki büyük çantalar, clutchlar için de kullanabilirsiniz. Biraz kalın iplerle yapıldığında kendini daha çok gösteren bu örneği istenilen zincir sayısı ile başlayabilirsiniz İpe ve ele göre değişiklik gösterebileceği için zincir sayısından çok istenilen ölçüden 1 cm daha kısa zincir çekmek yeterli. İlk sırada köşelerde 4er sık iğne yapılarak 1 sıra arttırma yeterli. Sonrasında 1 sıra sık iğne daha yapıp direkt örneği kuruyoruz ve döne döne çantayı istenilen ölçüde örerek kaydırma yaparak hasır örgü çanta modelimizi bitiriyoruz.

Bu hasır örgü çanta modeli ile daha büyük çantalar hazırlayabilirsiniz. Çantanıza 37 zincir örerek başlıyorsunuz. Merserize ip ya da hasır ip kullanabileceğiniz çanta için eski çantalarınızdan çıkaracağınız aksesuarları kullanabileceğiniz gibi çanta aksesuarcılarından temin edeceğiniz yeni çanta aksesuarları da alabilirsiniz. Örgü çantanın iç kısmına kullanacağınız aksesuarı çantanız rengi ile kombinlerseniz şık bir görünüm elde edebilirsiniz.

Kaynana Örmez Gelin Giymez Örgü Yelek Modeli

Tığ İşi Boncuklu Hürrem Sultan Oya Modeli Yapılışı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu