ModaOrdan BurdanYaşam

Ten Rengine Göre Eşarp/Şal Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Tesettür giyimin vazgeçilmezi olan eşarp/şal seçiminde ten rengi uyumu unutulmaması gereken bir detaydır. Sizin ten renginize uyan eşarp/şal hangileri, kısaca bir göz atalım.

Eşarp/Şal seçimi, sadece kıyafet uyumuyla değil, ten rengine de uygun olmalıdır. Tesettürlü bayanların kombinlerine canlılık katan eşarp ve şalların, günlük yaşantı da kullanımları oldukça kolaydır. Günümüzde eşarp ve şallar; renk, desen ve kumaş çeşitleriyle modaya uygun olarak üretilmektedir. Pamuk, ipek, naylon gibi farklı malzemelerden üretilen eşarp ve şallar, kadınların kombin seçimine kolaylık sağlar.

Bu kadar renk ve çeşidin bir arada olması seçimlerde kolaylık sağlarken, bayanların sadece renk uyumuna dikkat ettiği gözleniyor. Ancak ünlü stil danışmanları, eşarp ve şal seçerken ten renginin uyumuna da dikkat edilmesi gerektiğini söylemektedir. Peki Ten Rengine Göre Eşarp/Şal Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Ten Rengine Göre Eşarp/Şal Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Eşarp seçimlerinizde genellikle kıyafete uygun olabilecek tonları seçmeye özen gösteririz. Ancak bu tek başına doğru kabul edebileceğimiz bir durum değil.Ten renginizin de bu uyuma dahil olması bütünlük için oldukça önemlidir. İşte ten rengine göre eşarp/şal seçimi…

Beyaz Ten İçin Eşarp/Şal Seçimi

Ten rengi açık ve beyaz renkte olan bayanlar, ciltlerinin daha canlı ve sağlıklı görünmesi için, eşarp ve şal seçiminde yeşil ve siyah tonlarını tercih etmelidir. asker yeşili, zümrüt yeşili, orman yeşili, pers yeşili, haki yeşili ve siyaha yakın tonlar beyaz tenli bayanların tercih edebileceği renklerdendir.

Buğday-Sarışın Ten için Eşarp/Şal Seçimi

Buğday ten rengine en iyi uyum sağlayan renklerin başında mavi ve lila geliyor. Buğday tenliler ve sarışınların gardıroplarında pembe ve açık mavi tonlarında eşarp ya da şallardan mutlaka bulunmalı. Koyu kırmızı tonları, parlak mavi rengi ise kaçınması gereken renkler arasında yer alıyor. Bu renklerden uzak durmalısınız zira mizacınızı olduğundan sert ve çokça ciddiyetli gösterecektir.

Esmer Ten için Eşarp/Şal Seçimi

Esmer tenli kadınlar mutlaka açık tonlarda ya da sıcak renkler de eşarp ve şal seçiminde bulunmalılar. Toz pembe, bebek mavisi, eflatun, yeşilin birçok tonu gibi pastel renkler esmer tenli kadınlar için ideal renk tonları olabilir. Ayrıca sıcak renklerden pembeler de tercih edilebilir, eğer siyah kullanmak gerekirse pembenin içinde varla yok arası miktarda siyah renklerin bulunduğu desenli eşarplar da doğru bir seçim olacaktır.

Şeftali tonları da esmer tene uyum sağlayan renkler arasındadır. Kumaş seçimlerinde parıltılı kumaşlar, leopar desenler, vizon desenleri de çarpıcı bir görüntü oluşturabilir.

Tenime Hangi Renk Daha Uygun? Kişiye Yakışan Renkler Nasıl Belirlenir?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu