Ordan Burdan

Ji Chang-Wook Kimdir?

Güney Koreli oyuncu Ji Chang-wook yetenekli oyunculuğu ve yakışıklılığıyla dünya çapında tanınan bir aktördür.

Ji Chang-wook Güney Koreli oyuncudur. Başrol olarak günlük dizi Smile Again, yardımcı rol olarak Warrior Baek Dong-soo de ayrıca Empress Ki, Healer ve The K2 gibi popüler dizilerde de yer almıştır.

Oldukça büyük hayran kitlesine sahip olan oyuncu Ji Chang-wook sadece Kore’de değil dünya çapından da çok fazla tanınmaktadır. Türkiye’de de oldukça fazla beğenilen ve sevilen oyuncu Ji Chang-wook oynadığı her diziyle başarısına başarı katmış ve Türk izleyiciler tarafından en sevilen Koreli aktörler arasına girmeyi başarmıştır.

Son günlerde Ji Chang-wook’un adını sıkça duymamızın sebeplerinden bir taneside yeni dizisi Melting Me Softly. Türkiye’de de büyük hayran kitlesi olan oyuncunun yeni dizisi de en çok konuşulan Kore dizileri arasındadır.

Şimdi herkesin severek takip ettiği yakışıklı oyuncu Ji Chang-wook’u yakından tanıyalım…

Melting Me Softly İzle (Ji Cahng Wook Yeni Dizisi Eylül Ayında..)

Ji Chang-Wook Kimdir?

Ji Chang-wook 5 Temmuz 1987 Güney Kore’de doğmuştur. Yengeç burcu olan Ji Chang-Wook eğitimini Donkook Üniversitesi – Performans sanatçısı bölümünde tamamlamıştır.

Ji Chang-wook orta okul birinci sınıftayken babası vefat etmiştir. Bu yüzden annsiyle birlikte yaşamış olan Ji Chang-wook annesine çok düşkün biridir. Oyunculuk sektörüne ilk girdiğinde annesine bu fikrine karşı çıkmış ve ilk o zaman annesine karşı gelip bu sektöre girmiş. O dönemleri hala üzülerek anlatıyor. Ji Chang-wook orta okul yıllarını çok sakin geçirmiş. Hatta o yılların hayatının karanlık yaşları olarak anlatan oyuncu o yıllara dair pek birşey hatırlayamıyorum demişti. Okuldan sonra direk evine gelir pek arkadaşlarıyla takılmazmış.

Karakteri daha çok içine kapalı  ve utangaç, zaten bütün röportajlarında bunu görebilirsiniz. Kendileri bir çok aktör gibi yakışıklılığıyla bu sektör de yer edinmedi. Lise yıllarında cahillik ile Tiyatro ve Sinema bölümünü seçip başlamış. Bu yıllarını şöyle anlatıyor;

”Bir star olmak çok kolay gibi görünüyordu. Fakat tiyatro ve film alanına girdiğimde çocukluğundan beri çalışan sınıf arkadaşlarım, benden farklı görünüyorlardı. Çok derin düşünceleri vardı, sınıf arkadaşlarım bana deli çocuk’ muşum gibi bakıyorlardı. Amaçsızca sürüklendim ve bir yıl boyunca derslere gitmedim.”

Bütün notları  ya ‘D’ ya da ‘F’ idi. Ji Chang-wook bu bölümü seçerken çok kolay olacağını düşünmüş ama işler hiç de istediği gibi gitmemiş bu olayı şu sözlerle anlatıyor;

”Tiyatro ve film bölümüne katıldığımda çalışmam gerekmediğini düşündüm ama tiyatro tarihine çalışmamız gerekiyordu ve çok fazla teori sınıfı vardı. “Romeo ve Juliet” gibi oyunlara çalışmamız gerekiyordu ama ben bu oyunların neden bu kadar meşhur olduğunu bile bilmiyordum ve eğlenemiyordum da.”

o esnada gelecekte ne yapmak istediğini bulmuş…

Bir süre sonra bıraktım. Bu yıllarında her şeyden vazgeçmek istemiş.Tam da bu sıra da okulda koridor da yürürken üst sınıflardan bir öğrenci onu itip duvara yapıştırmış ve şöyle demiş ‘sakın kıpırdama’ sonra anlamış ki üst sınıftakiler film çekimi yapıyorlar ve orada duracak birine ihtiyaçları var. Ji Chang-wook ise orada durmuş çekim bitene kadar ve o esnada gelecekte ne yapmak istediğini bulmuş. Sadece sette durmak bile onu müthiş hissettirmiş. O günden sonra ise anlamsız gelen bütün dersler anlamlı gelmeye başlamış.

İlk olarak bağımsız çalışan bir yönetmenle tanışıp filminde oynamış ve bir tane de müzikalde oynamış o sıra ise dikkat çekmeye başlamış. tüm bunlardan sonra hemen bir şirket ile anlaşma imzalamış ve 2- 3 yıl burada hazırlanmış. Bunu şu şekilde anlatıyor;

”Bu tecrübeler fırsatlara dönüştü ve bağımsız film “Sleeping Beauty”de  ve tek perdelik müzikal ‘Daehakro’ da da bir star oldum.Tecrübeler sayesinde sıkıcı olduğunu düşündüğüm bu sınıfların öneminin farkına vardım bu yüzden onur kırıcı şeyleri kabullendim.”

Bu yolda çok fazla acı çekmiş. Başına çok fazla şey gelmiş çok defa vazgeçmek istemiş ama oyuncu olmak istediği için bütün onur kırıcı şeyleri kabullenmiş. Bunu bir röportajında Utanç ve acı verici olarak anlattı;

”Bir keresinde bir yönetmen bana “Berbat müzikaller yapmak için mi etrafta dolanıyorsun?” demişti. Çok incinmiş hissettim. Bugün hala bazen hatırlarım bunu.” Ve ekledi; Başlangıçta,gerçekten kaçmak ya da kendimi saklamak istedim çünkü onur kırıcı şeyleri kabullenmeye alışmıştım (güler). Biri “Berbat yeteneğinle rol mü yapacaksın?” dese bile güleceğim ve “evet,evet!” diyeceğim. Çok yorucuydu ama hayatımı değiştiren bir dönemdi.”

İşte bu yıldızımız aynen böyle star olmaya giden yolda basamakları böyle teker teker çıktı. Ve en son staj dönemi sonun da seçmelere katıldı ve senaristin ondan memnun kaldığını onu seçtiğini öğrendi. Senarist onun gülümserken kibar görünmesinden etkilenmiş. Ve role uygun bulmuş. Bu sayede de bu sektöre resmen giriş yapmış olmuş.

Ji Chang-Wook’un Hakkında Bilinmeyenler:

Boş zamanlarında, yakın arkadaşlarıyla buluşup birlikte sohbet ederken kahve içer, sağlığını koruyabileceği; masaja veya hamama gider ve futbol oynar.

Oyuncu olmasaydı, sıradan bir büro çalışanı olabileceğini düşünmektedir. Okurken de sıradan bir öğrenci olan Ji Chang-wook öğrencilerin okuması için okurdu ve çok fazla belaya sebep olmayan itaatkâr, sıradan bir çocuktu.

Ji Chang-wook, lise üçüncü sınıftayken “Mutlu olmak için mi okuyorum?”, “Ne zamana kadar bunu yapmaya devam edeceğim?“,“Aslında ne yapmayı seviyorum?” diye merak ederken TV’de oynayan kişiler ona çok garip gelmiştir. Bende oynamalıyım diye düşünenen oyuncu, Dankok Üniversitesi’nde Tiyatro ve Sinema Bölümüne kaydolmuştur. Üniversitedeki arkadaşlarının hepsi oyunculuk için yanıp tutuşuyordu, bilgiliydiler ve belli hayalleri vardı. Ancak Ji Chang-wook bunun tam tersiydi, “Ben neden buradayım”  diye düşünüyordu ve kafası karışıktı. Okulun ilk yılını zar zor geçti. Ders notları berbattı; Ya D ya da F’ydi.

Bir gün okulun koridorunda yürürken üst sınıftan bir öğrencinin onu çağırıp duvara dayadı ve burada durmasını söyledi. Sonradan anlaşıldı ki üst sınıfların çektiği bir filmde ekstra bir rol gerekmişti. Hiçbir şey yapmadan sadece ayakta dikilse bile bu onun hoşuna gitti ve o günden sonra üst sınıfların peşinden ayrılmadı. Serbest filmler çektiler. Kötü çekim şartları altında her gün soğuktan titrese de mutluydu. Bağımsız film yönetmeni o filmi görüp onu oynattı. Bu şekilde oyunculuğa başladı ve böylece devam etti.

Ji Chang-wook’un babası öldüğünde o, orta bire gidiyordu. Annesi onu tek başına büyüttü ve bir oyuncu olmasına tamamen karşıydı. Annesinin bir kere bile sözünden çıkmamıştı. Fakat oyuncu olmak istediğini söylediğinde ilk kez ona karşı çıktı ve bunun için mücadele etti. Ji Chang-wook bu konu ile ilgili düşüncelerini, “Annem gerçekten incindi. Bunu ne zaman düşünsem hala üzgün hissediyorum.” sözleriyle belirtti. Ama şuanda oğlu ile gurur duyan annesi şimdi mutlu. “Annem mutlu olduğunda bende mutluyum.”

Ji Chang-Wook Rol Aldığı Filmler

  • Two Policemen
  • The Bros (2017) – konuk oyuncu
  • Fabricated City (2017)
  • The Long Way Home (2015) (Konuk oyuncu olarak rol aldığı sahnesi silindi)
  • How to Use Guys with Secret Tips (2013)
  • Death Bell 2: Bloody Camp (2010)
  • Sleeping Beauty( 2008)

Ji Chang-Wook Rol Aldığı Diziler

  • Melting Me Softly (tvN, 2019)
  • Suspicious Partner (SBS, 2017)
  • First Seven Kisses (NaverTV, 2016 – 2017)
  • The K2 (tvN, 2016)
  • The Whirlwind Girl 2 (Hunan TV, 2016 (Çin dizisi))
  • Mr. Right (HBS, 2016 (Çin-Kore dizisi))
  • Healer (KBS2, 2014)
  • Secret Love (Dramacube, 2014)
  • Empress Ki (MBC, 2013)
  • Five Fingers (SBS, 2012)
  • Bachelor’s Vegetable Store (Channel A , 2011-2012)
  • Warrior Baek Dong Soo (SBS, 2011)
  • Smile Again (KBS, 2010-2011)
  • Hero (MBC, 2009)
  • My too Perfect Sons (KBS2, 2009)
  • You Stole My Heart (KBS2, 2008)

Ödülleri:

2014 KBS Drama Ödülleri: Popüler Erkek Oyuncu Ödülü (Healer)
2014 KBS Drama Ödülleri: Park Min-Young ile En İyi Çift Ödülü (Healer)
2013 MBC Drama Ödülleri: Mükemmel Erkek Oyuncu Ödülü, Özel Proje (Empress Ki)
2011 KBS Drama Ödülleri: Günlük Drama Mükemmellik Ödülü, Erkek Oyuncu (Smile, Dong Hae)
2011 SBS Drama Ödülleri: Yeni Yıldız Ödülü (Warrior Baek Dong Soo)

Ji Chang-Wook İnstagram Adresi

@jichangwook

Ji Soo Kimdir?

Melting Me Softly İzle (Ji Cahng Wook Yeni Dizisi Eylül Ayında..)

https://www.kivitadinda.com/2019/04/en-buyuk-supheli-ya-sizin-ortaginizsa-supheli-ortak-izle/

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu