Dizi / FilmOrdan Burdan

Atv’nin Yeni Dizisi “Hercai” Konusu Nedir? Oyuncular Kimlerdir?

Atv'nin yeni dizisi Hercai yakında seyircisiyle buluşacak. Daha başlamadan fragmanlarıyla büyük ilgi çeken dizinin konusu nedir? Kadrosunda kimler var?

Atv’nin yeni dizisi “Hercai”  yakında seyircisiyle buluşacak. Daha başlamadan fragmanlarıyla büyük ilgi çeken dizinin konusu nedir? Kadrosunda kimler var?

Hercai Ne Demek?

Hercai’nin Konusu;

Reyyan, Midyat’ın en güçlü ailelerinden Şadoğullarının torunlarından biridir. Babası Hazar ve amcası Cihan aşiret yönetiminde söz sahibi olsalar da; ailenin reisi, dedesi Nasuh’tur. Reyyan, kuzeni Yaren’in aksine, büyüdüğü konakta her zaman sıkışmış hissetmektedir. Çünkü Nasuh, Reyyan’a küçüklüğünden beri kötü davranırken, Yaren’e her zaman anlayışla yaklaşmıştır. Bunun sebebi ise Reyyan’ın Nasuh’un öz torunu olmadığı gerçeğidir. Bu gerçekten habersiz olan Reyyan, bir sabah gizlice at binmeye gittiğinde Miran’ın arabasıyla karşılaşır. Ürken at Reyyan’ı sırtından atar. Yerde baygın halde yatan Reyyan’ı gören Miran, onu arabasına alarak hastaneye götürmeye çalışsa da, Reyyan yolda kendine geldiğinde hemen konağa dönmek ister.

Miran, Reyyan’ı konağa bıraktığında Nasuh Ağa‘ya bir teklifte bulunarak Reyyan’la evlenmek istediğini söyler. Miran’ın kendileri için iyi bir damat olacağını düşünen Nasuh Ağa ise onu Yaren’le evlendirmek ister. Uzun süredir Miran’a âşık olan Yaren, bu haberi duyunca çok mutlu olur. Miran, aslında karısı olan; fakat kız kardeşi olarak tanıttığı Gönül’ü ve annesini alarak kız isteme töreni için konağa gelir. Ancak herkesi şaşırtacak bir hamle yapar ve Yaren’le değil Reyyan’la evlenmek istediğini söyler. Nasuh Ağa, bu durumdan hoşnut olmasa da kabul etmek zorunda kalır. Yaren, sevdiği adamı elinden alan Reyyan’dan intikam almaya yemin ederken, Miran ve Reyyan’ın düğünü yapılır.

Terk edilen Reyyan, çaresiz şekilde Şadoğulları konağına geri döner.

Miran ve Reyyan, yeni hayatlarına başlamak üzere konaklarına giderler. Ancak Reyyan, birlikte geçirdikleri ilk gecenin sabahı Miran tarafından terk edilir. Çünkü yıllar önce Reyyan’ın babası Hazar, Miran’ın annesi ve babasını öldürmüştür. Ve Miran, babaannesi tarafından geçmişin intikamını alması için büyütülmüştür. Terk edilen Reyyan, çaresiz şekilde Şadoğulları konağına geri döner. Başta Yaren olmak üzere tüm konak halkı, namussuz olarak gördükleri Reyyan’a işkence etmeye başlar. Bir süre sonra, Yaren’in dolduruşlarıyla, Reyyan’ın kendisinden yaşça büyük bir adama kuma olarak verilmesi kararlaştırılır. Miran, düğün günü Reyyan’ın karşısına çıkarak onunla konuşmak ister ancak Reyyan, Miran’ın yüzünü bile görmek istemez. Aslında, bu evlilik Miran tarafından, Reyyan’ı konaktan kaçırmak için planlanmıştır. Ancak Reyyan bütün bunlardan habersiz, nikâh esnasında rızası olmadığını söyler. Bu olay üzerine Reyyan’ın infaz kararı çıkar. Hazar, infazı, kızına âşık olduğunu bildiği Azat’ın yapmasını ister. Azat, infaz için Reyyan’ı konaktan çıkarır ve ona, birlikte kaçarak yeni bir hayat kurmayı teklif eder. Reyyan’ın infaz edileceğini duyan Miran da Azat ile Reyyan’ın karşısına çıkarak kendisiyle gelmesini ister. Azat ile Miran arasında kalan Reyyan, çareyi kendini nehre atmakta bulur. Azat, Reyyan’ı kurtarmak için nehre atlamaya cesaret edemezken, Miran tereddüt etmeden nehre atlar ve Reyyan’ı kurtarır.

Miran, Reyyan‘ı kendi konağına getirir ve onu bir odaya kapatır. Bir süre sonra Reyyan’ın hamile olduğu anlaşılır ve bu durum onun şimşekleri daha çok üzerine çekmesine sebep olur. Konaktaki herkes Reyyan ve karnındaki bebekten nefret etmektedir. Gönül, Reyyan’ın bebeğini düşürmek için elinden geleni yapacaktır. Bu noktadan sonra, Reyyan ile Miran, birbirlerine âşık olduklarını itiraf etmeden aynı konağın içinde yaşamak zorunda kalacaklardır. Reyyan’ın hâline üzülen annesi, Miran’a giderek onun Hazar Şadoğlu’nun öz kızı olmadığını itiraf edecek; Reyyan’ın yaşadığı işkencelere üzülen Hazar ise Miran’ı öldürmeye karar verdiğinde onun kendi oğlu olduğunu öğrenecektir. Zaman içerisinde, geçmişin tüm sırları ortaya çıkacak; Reyyan ile Miran ise karşılarına çıkan tüm engellere rağmen aşklarına sahip çıkmaya çalışacaklardır.

Hercai Oyuncu Kadrosu;

Miran Aslanbey (Akın Akınözü) 

Aslanbey ailesinin soyunu devam ettirecek tek kişidir Miran Aslanbey. Babaannesi Azize Aslanbey tarafından intikam masallarıyla büyütülmüş, soğuk, mesafeli ama aynı zamanda güçlü ve zeki bir adamdır.

https://www.kivitadinda.com/2019/03/hercai-dizisin-mirani-akin-akinozu-kimdir/

Reyyan Şadoğlu (Ebru Şahin)

Hazar ve Zehra Şadoğlu’nun büyük kızıdır Reyyan. Masum, saf ve temiz bir genç kızdır. Ailesine ve etrafındaki herkese sevgiyle bağlıdır. Ancak annesinden babasından, kardeşinden gördüğü sevgiyi, dedesi Nasuh Şadoğlu’ndan asla görememiştir.

https://www.kivitadinda.com/2019/03/hercainin-reyyani-ebru-sahin-kimdir/

Nasuh Şadoğlu (Macit Sonkan)

Ailenin en büyüğü ve vazgeçilmez lideridir. Onun sözü bir emirdir. Karar verdikleri, söyledikleri hiçbir zaman ölçülmez, tartışılmaz, asla karşı çıkılmaz.

https://www.kivitadinda.com/2019/03/hercainin-nasuh-sadoglu-macit-sonkan-kimdir/

Azize Aslanbey (Ayda Aksel)

Aslanbeyler’in en büyüğüdür. Çok acılar görmüş geçirmiş, kocasını, üç oğlunu, iki gelinini gömmüş, kalbi nefretle katılaşmış, acımasız bir kadındır Azize. Tam yirmi yedi yıl önce bir intikam yemini etmiştir.

Ä°lgili resim

Sultan Aslanbey (Gülçin Santırcıoğlu)

Aslanbey ailesinin hayatta kalan tek gelini, Gönül’ün annesidir Sultan. Yokluktan gelmiş ve bey konağına hanım olmuştur. Azize’nin ardından Aslanbey ailesinin başına geçmek en büyük hayalidir.

https://www.kivitadinda.com/2019/03/hercainin-sultan-aslanbeyi-gulcin-santircioglu-kimdir/

Hazar Şadoğlu (Serhat Tulumluer)

Şadoğlu ailesinin en büyük erkek evladı, babası Nasuh’un sağ koludur Hazar. Hükmü babasından sonra gelir ve herkesi bağlar. Dürüst, çalışkan, metanetli, sevilen, sayılan, güven duyulan bir adamdır.

Hercai’nin Hazar’ı Serhat Tutumluer Kimdir?

Azat Şadoğlu (Ahmet Tansu Taşanlar)

Cihan ve Handan’ın oğludur. Şadoğlu soyunu sürdürecek tek kişidir. Hayatı boyunca kendisine söylenenleri yapmış, cesaretsiz davranmıştır Azat. Ondan ne istenirse istensin hiç itiraz etmemiş, ailesine ve onların inandıklarına hiç karşı çıkmamıştır.

Hercai’nin “Azat’ı” Ahmet Tansu Taşanlar Kimdir?

Gönül Aslanbey (Oya Unustası)

Aslanbey ailesinin iki kız torunundan biri, Sultan ve Vahit’in tek çocuğudur. Güzel ve öfkeli bir genç kızdır Gönül. Daima duygularıyla hareket eder. Tek hayali büyük bir aşk, sevdiği gibi sevilmek ister.

Hercai’nin “Gönül Aslanbey’i” Oya Unustası Kimdir?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu