Dizi / Film

”Kaderin Değirmeni Yavaş Döner İnce Öğütür Un Olursun” Sözü Aslında..

Trt1'de yayınlanmaya başlayan ''Vuslat'' dizisinde neredeyse her bölümde güzel bir sözle diziyi ilerletiyorlar. Oldukça anlamlı olan sözler manevi anlamda insanların düşünüp büyük dersler çıkarmaları için söylenmiş sözler adeta.

Trt1’de yayınlanmaya başlayan Vuslat dizisi seyirci tarafından sevildi. Başrollerini Kadir Doğulu ve Devrim Özkan‘ın paylaştığı dizi Pazartesi günleri oynuyor. Dizi İçerisinde geçen anlamlı sözler ise seyircinin aklında kalıyor. Vuslat Dizisinin 7. bölümünde geçen ”Kaderin Değirmeni yavaş döner, ince öğütür un olursun .’‘ sözü aslında kimlere ait ?

Vuslat dizisinde geçen ”Kaderin değirmeni yavaş döner ince öğütür” sözü aslında Almanlara ait bir atasözüdür. Almanlarda tam olarak bu sözün aslı  ”Tanrının değirmeni yavaştır ama kusursuz öğütür.” Dizi de ise biraz kelimelerde oynama yaparak ”Kaderin değirmeni yavaş döner, ince öğütür un olursun” demişlerdir. Dizinin 7. bölümüne oldukça anlam yüklemiş bir sözdür.

Vuslat Dizi Konusu :

Vuslat dizisinde İbn Arabi’nin Alimler Satranç’ı isimli oyunu konu alınacak. Vuslat dizisinde ailesinin geçimi için savaş veren Feride isimli bir genç ile dev bir holdingin patronu olan Aziz’in engellerle sınanan aşkını ve geçmişlerindeki büyük sırrı ekrana taşıyacak.

Araf Nedir? Vuslat’da Satranc-ı Urefa’da Geçen Araf Nedir?

“Satranc-ı Urefa” Vuslat Dizisinde ki Oyun Nedir?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu