Ordan Burdan

Mehmet Yılmaz Ak Kimdir?

Bahar dizisindeki Timur Yavuzoğlu karakteriyle adından sıkça söz ettiren Mehmet Yılmaz Ak kimdir? Mehmet Yılmaz Ak’ın hayatı ve yer aldığı dizi, filmler nelerdir?

Mehmet Yılmaz Ak Kimdir?

8 Şubat 1986 yılında Diyarbakır’da altı çocuklu bir ailenin en küçük çocuğu olarak dünyaya geldi. Ege Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünü kazanıp okumaya başladı. Fakat bir süre sonra yarı da bırakıp Kadir Has Üniversitesi Tiyatro bölümüne girdi ve buradan mezun oldu. Öğrencilik yaptığı yıllarda bir tiyatro topluluğu kurdu. Yazdığı “5. Basamak” adlı oyunla mansiyon ödülüne layık görüldü.

Bir çok tiyatro oyununda rol alan Mehmet Yılmaz Ak, 2013 yılında ilk dizi oyunculuğunu Ali Atay, Serkan Keskin ve Osman Sonant’ın baş rolünde yer aldığı Bende Özledim adlı dizide yaptı. 2017 yılında İçerde, 2018 yılında Aras Bulut İynemli, Dilan Çiçek Deniz ve Ercan Kesal’ın yer aldığı Çukur adlı dizide Ersoy karakteriyle yer aldı.

Mehmet Yılmaz Ak, 2019 yılında Halka adlı dizide Çağatay Erkmen, Kurşun dizisinde Vural karakterine hayat verdi. 2020 yılında Ramo’da Mazhar Aslan ve Yargı dizisinde Pars Seçkin karakterine hayat vermiştir. İnternet dizileri olan Dudullu Postası’nda Güven Kıraç, Hazar Ergüçlü ve Taner Ölmez ile Hakan: Muhafız adlı dizide Çağatay Ulusoy, Ayça Ayşin Turan ve Hazar Ergüçlü ile yer almıştır. 2021 yılında Fatma adlı dizide ise Burcu Biricik ve Uğur Yücel ile birlikte rol almıştır.

Mehmet Yılmaz Ak, Show Tv’de yayın hayatına başlayan Bahar adlı dizide Demet Evgar ve Buğra Gülsoy ile baş rolü paylaşmaktadır. Bahar dizisinde Timur Yavuzoğlu karakterine hayat vermektedir.

Mehmet Yılmaz Ak’ın İnstagram Hesabı: mehmetyilmazak

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu