Yaşam

Tatile Çıkmadan Önce Evde Yapılması Gerekenler

Tatilde olmayı kim sevmez ki? Ancak bunun bir de her türlü detayının düşünülmesi gereken bir  hazırlığı var. Hazırlık derken valiz hazırlığından bahsetmiyoruz. Bu zaten unutulmayacak bir görev. Ancak evinizi de hazırlamanız ve her detayını düşünmeniz gerekmektedir. Ama dert etmeyin biz sizin yerinize düşündük. İşte Tatile Çıkmadan Önce Evde Yapılması Gerekenler…

Tatile Çıkmadan Önce Evde Yapılması Gerekenler

1. Evinizi Mutlaka Temizleyin

Seyahate çıkmadan önce evinizi güzelce temizlemelisiniz. Bunun sebebi tatil dönüşü o yorgunlukla evinizde herhangi bir işle uğraşmamak ve her türlü oluşacak haşerelerden evinizi korumak içindir.

2. Elektronik Ürünlerin Fişini Çekin

Herhangi bir yolcuğa çıkmadan önce evinizde bulunan her türlü elektronik eşyaların fişini mutlaka çekin. Çünkü bu eşyalar kapalı olsalar dahi enerji tüketmeye devam ederler. Bu sebeple evde bulunmadığınız zamanlarda elektronik eşyalarınız fişini mutlaka çekin. Böylece hem kafanız rahat olur hem de enerji tasarrufunda bulunmuş olursunuz.

3. Vanaları ve Şalteri Kapatın

İster yaz olsun ister kış evden çıkmadan önce mutlaka doğalgaz ve su vanaları kapatın. Hatta sürekli çalışması gereken derin dondurucu ve buzdolabı gibi eşyalarınız yok ise şalterleri de mutlaka kapatın. Eğer buzdolabı ve derin dondurucunuzun şalteri hangisi biliyorsanız sadece onu açık bırakıp diğer tüm şalterleri de kapatabilirsiniz.

4. Camları ve Kapıları Mutlaka Kilitleyin

Evden çıkmadan önce evin tüm camlarının kapalı olduğuna balkon kapısı ve dış kapının kilitli olduğundan emin olun. Bunları kontrol etmeden evinizden ayrılmayın.

5. Bulaşıkları ve Çöpü Unutmayın

Son gece evinizde hiçbir bulaşık bırakmamaya özen gösterin. Tüm mutfağınızı tertemiz bırakın. Ayrıca evden çıkmadan önce evdeki tüm çöpleri toplamayı ve atmayı unutmayın. Aksi taktirde eve döndüğünüzde yoğun bir koku ve haşereler ile karşılaşabilirsiniz.

6. Güneşlikleri, Perdeleri ve Panjurları Kapatın

Tatile çıkmadan önce evinizin perdelerini ve eğer varsa panjurlarınızı kapatmalısınız. Böylece eşyalarınız güneş ışığına maruz kalmaz ve dışarıdan bakanlar için evde birinin olup olmadığı anlaşılmamış olur.

7. Son Olarak Bitkilerinizi de Unutmayın

Siz evde yokken evinizde yaşayan ve nefes almaya devam eden bitkilerinizi unutmayın. Onlara bakmaların için ya birine anahtar bırakın ya da bir tanıdığınızın evine götürün ve siz dönene kadar bakmasını rica edin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu