Yaşam

Çocukların Ebeveynleri Hakkında Unutmadıkları Gerçekler

Geçmiş, gençlik ya da çocukluk denildiğinde herkesin unutamadığı anıları gözü önüne gelir. Çünkü çocukken ebeveynleri tarafından hissettiği hiçbir duyguyu çocuklar unutmazlar ya da unutamazlar o duygular her zaman bir yerlerde ortaya çıkar. Ancak sizler çocuklarınıza bu tarz duygular yaşatmak istemiyorsanız aşağıda verdiğimiz yedi maddelik durumlara dikkat etmelisiniz. İşte Çocukların Ebeveynleri Hakkında Unutmadıkları Gerçekler…

Çocukların Ebeveynleri Hakkında Unutmadıkları Gerçekler

1. Yaptığınız Küçük Sürprizler

Çocuklar onlara yapılan küçük şeyleri her zaman hatırlarlar. Bu anılar onlara yaşamları boyunca eşlik eder o anlarda nasıl hissettiklerini asla unutmazlar.

2. Sorumluk Verdiğiniz Zamanlar

Çocuklar, onlara gerçek sorumlulukların verildiği anları her zaman daha ciddiye alırlar. Hayatlarında yaşadıkları ilk ciddi anlardan olan bu sorumluluk alma duygusu onları yetişkin bir birey gibi hissettirmektedir. Bu durumda onların ileride ki hayatlarında yaşayacakları sorumluluk duygularının hepsini etkiler.

3. Özür Dilediğiniz Anlar

Bazen düşünmeden yapılan davranışlar ya da sözler çocukların dünyasını oldukça derinden etkilemektedir. Ancak bu anları iyi gözlemleyip onların gönüllerini almak ve onlarında birer küçük bireyler olduklarını kabul etmek oldukça erdemli bir davranış olacaktır. Bu da çocuklarınız ileride hata yaptıklarında her zaman rahatça özür dileyebilmesini sağlayacaktır. Unutmayın çocuklar siz onlara nasıl davranıyorsanız ve nasıl örnek oluyorsanız onlarda öyle bir bireye dönüşürler.

4. Bağırdığınız Zamanlar

Çocukların karşısında her zaman sakin kalmak kolay olmasa da bu oldukça önemli durumdur. Onlar ne yapmış olursa, sizin onların karşısında yapacağınız her hatalı davranış o anı unutmamasına sebep olacaktır. Ve sizi çoğu zaman bu şekilde hatırlayacaklardır.

5. Destek Sağladığınız ya da Sağlamadığınız Zamanlar

Çocuklar gerçek desteğin kimden geldiğini her zaman en iyi hisseden kişilerdir. Bu sebeple çocuklarınıza ilk destek veren ve her zaman yanında olduğunuzu hissettiren kişi ebeveynleri olarak hep siz olun. Çünkü çocuklar onlara destek sağlandığı ya da sağlanmadığı zamanları yetişkinlikleri boyunca hatırlar ve bundan dolayı size her zaman kırgın olabilirler.

6. Verdiğiniz Sözleri Tuttuğunuz ya da Tutmadığınız Zamanlar

Çocuklarınız size karşı bir güvensizlik hissetmemesini istiyorsanız onlara her zaman tutabileceğiniz sözler verin. Aksi taktirde çocuklar ebeveynlerine karşı güvensizlik hissi başlar ve bu hep öyle olur. Anne babasına karşı her zaman şüphe ile bakan çocuk onların desteğini de her zaman hissedemez. Bu sebeple çocuklara mutlaka tutabileceğiniz sözler verin.

7. Onları Dikkatle İzlediğiniz, Dinlediğiniz Zamanlar

Çok şımardıklarında, çok saçmaladıklarında, çok güzel işler başardıklarında ya da iyi bir davranışta bulunduklarında onları her zaman izleyen ve gözlemleyen ilk siz olun. Aksi halde bu boşluk onları yalnız hissettirir ve bu boşluğu başka yanlışlar ile doldurabilirler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu