Sağlık

Boğaz Ağrısına Bitkisel Çözüm

Toplumda sık rastlanan bir sağlık problemi olan boğaz ağrısı, boğazda yanma, ağrı ve kuruluk olarak ortaya çıkar. Her yıl 13 milyona yakın kişi boğaz ağrısıyla hastanelere baş vuruyor. Boğaz ağrısı, faranjit, tonsilit ve larenjitten kaynaklanmaktadır. Boğaz ağrısından dolayı konuşmaya veya yutkunmada zorluk çekilmektedir. Tıbbi bir müdahale gerektirmeyen boğaz ağrısı kendiliğinden iyileşme eğilimi gösteren bir rahatsızlık türüdür. Gelin bu boğaz ağrısından bitkisel yöntemlerle daha çabuk kurtulmanın yollarını inceleyelim…

Boğaz Ağrısına Bitkisel Çözüm

  1. Bir bardak suya bir çorba kaşığı elma sirkesi ve bir çorba kaşığı bal koyarak içmek boğaz ağrısını hafifletecek etkili yöntemlerdendir. (Elma sirkesi içeriğinde asetik asit olan yani bakterilerle savaşmaya yardımcı birleşenlerden oluşmaktadır. Yüzyıllar boyunca sağlık alanında kullanılmıştır. )
  2. C vitamini açısından oldukça etkili olan limon boğaz ağrısına da iyi gelecek bir şifa deposudur. Limon suyunu tuz ve bal katarak tüketmek boğaz ağrısında daha etkili bir yöntem olmaktadır.
  3. 1 çay kaşığı ekinezya ve 1 çay kaşığı öğütülmüş adaçayı yarım bardak kaynar suya konulup yarım saat kadar bekletilir. Karışımı güzelce süzüp bir sprey kutusuna koyarak iki saat aralıklarla kullandığınızda boğaz tedavisinde etkili olacaktır.
  4. Yarım litre kaynamış içme suyunun içine 2-3 yemek kaşığı kurutulmuş papatyayı koyun. 3 dakika kadar demlemeye bırakın. Ardından papatya çayını süzüp bal ve limon ilavesiyle içebilirsiniz. (sarı papatya çayı doğal bir iltihap sökücü olduğundan boğazda bulunan hücreleri yenileyerek, vücutta bulunan yabancı organizmaların dışarı atılmasını sağlar.)

Bitkisel İlaç Dolabınızda Olması Gerekenler

Bitkisel Kürlerle İlaçsız Tedavi – Dr. Ümit Aktaş

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu