Kişisel Bakım

Cilt Bakım ve Makyaj Ürünlerinde En Popüler Seçenekler: Kapatıcı, Far ve Nemlendirici

Cilt sağlığını korumak ve ideal bir makyaj yapmak için, çok yönlü düşünmeli ve hem sağlıklı cilt formu için ideal ürünleri tercih etmeli, hem de makyaj malzemeleri konusunda doğru tercihte bulunmalısınız. Bu anlamda cilt sağlığı için en çok tercih edilen ürün, tabii ki nemlendirici krem. İdeal bir cilt, ideal nem oranına sahip olması gereken cilt demektir. Nemin düşük olduğu cilt yapısında ne yazık ki kırışma, çatlak söz konusu olabilir. Bu da, hem cildinizin yaşlı görünmesine neden olur hem de doğru makyajı yapma şansınızı zorlar. Örnek vermek gerekirse, kırışmış ve çatlak olan bir ciltte kapatıcı uygulamak zor olabilir. Bu nedenle cilt bakımı ve makyaj, içe içe geçmiş bir bütün.

Nemlendirici Krem Kullanarak Cildinizi Besleyin

Sağlıklı cilt için, uzmanların en çok üzerinde durduğu konu doğru nem oranına sahip olmak. Herkesin cildi farklı bir formda ve farklı coğrafyalarda, iklimlerde yaşıyoruz. Bununla birlikte ideal nem oranını sağlamak, nemlendirici krem kullanımı ile mümkün. Cildimizde doğru ölçüde nem olmadığında kırışma, çatlak gibi etkiler söz konusu olabilir. Nemli bir cilt ise, bakımlı, duru ve genç bir görünüme sahiptir. Özellikle sonbahar ve kış döneminde havaların soğuması ile birlikte, ciltte kuruma sorunları yaygın görülüyor. Buna karşı yapılabilecek en iyi şey, nemlendirici krem kullanmak ve cildi nemlendirmektir. Peki nemlendirici krem nasıl kullanılır?

Nemlendiriciyi kullanmadan önce cildinizi iyi bir şekilde temizlemeniz önemli. Nitekim nemlendirici, gözeneklerden deriye ulaşır ve gözenekler tıkalıysa iyi sonuç alamazsınız. Bunun için sıralama ılık bir su ile duş almak, cildi tonik gibi bir yapı ile temizlemek ve sonrasında nemlendirici uygulamaktır.

Gözlerinize Vurgu Yapan İddialı Makyaj Ürünü: Far

Cilt bakımınızı yaptıktan sonra, geriye iddialı makyaj malzemelerini uygulamak geliyor. Makyaj ürünleri içinde, göz altlarına uygulanan farlar, gözü ön plana çıkaran yapısı ile çok tercih edilmekte. Farlarda günümüzde krem, kalem gibi formlar mevcut. Buna ek olarak far, renk skalası açısından da geniş bir makyaj ürünü. Peki hangi farı satın almalısınız? Bu konuda uzmanlar, ilk olarak göz rengine işaret ediyor. Göz rengi ile uyumsuz bir far iyi görüntü vermeyebilir. İkinci olarak da kapatıcı, maskara ve diğer makyaj ürünleri ile olan uyum önemli.

Kapatıcılarla Cildinizde Tek Bir Ton Yaratın

Popüler makyaj malzemeleri içinde ilk sıralarda yer alan kapatıcı, cilt rengi tonunu eşitlemek isteyenlerin tercihi. Fondöten ya da kapatıcılar, geniş bir renk paletine sahip ve o günkü giyim tarzınız, makyajınız ya da ortaya koymak istediğiniz konsepte göre siz de bir kapatıcı kullanabilirsiniz. Kapatıcı ürünler nasıl kullanılır sorusuna gelirsek, ilk olarak cildinizi iyi bir şekilde temizlemeniz önerilir. Cilt temizliğinin ardından tonik ya da yüz temizleme jeli ile cildinizi temizlemeli, ardından da kapatıcıyı hafif bir şekilde uygulamalısınız. Kapatıcı ürünlerde en önemli konulardan biri de, ürünü denemeden önce boyun gibi bir yerde test etmeniz. Böylelikle ten renginizle kapatıcının ne kadar uyumlu olduğunu görebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu