Yaşam

Meteor Yağmuru Ne Zaman? Nerelerden Görülecek?

12 Ağustos Perşembe günü 23.00’da başlayacak olan Perseid Meteor Yağmuru, için heyecan dorukta. Peki meteor yağmuru Türkiye’den görülecek mi? Halk arasında yıldız kayması olarak da bilinen meteor yağmuru, 11 Ağustos itibariyle başlamıştır. Ancak sadece şehir ışıklarından uzak bölgelerden gözlemlenebilecek olan meteor yağmuru 13 Ağustos’a kadar devam edecektir.

Meteor Yağmuru

11, 12, ve 13 Ağustos tarihlerinde gözle görülebilecek şekilde gerçekleşecek meteor yağmurunda; 1 saatte yaklaşık 60 göktaşı görülecek. Perseid Meteor Yağmurunu, izlemek için yılın en güzel dönemi olduğunu açıklayan NASA ise; görsel şöleni izlemek için şehirlerden uzağa ışıkların az olduğu bölgelere gidilmesi gerektiğini açıklamıştır.

Perseid Meteor Yağmurunu, Türkiye’den izlemek isteyenler için ise; en doğru zamanın 12 Ağustos Perşembe günü gece saat 23.00 olduğu açıklanmıştır.

Perseid Meteor Yağmuru
Perseid Meteor Yağmuru

Perseid Meteor Yağmuru Nerelerden İzlenir?

11-13 Ağustos tarihlerinde en net şekilde görülecek olan Meteor yağmuru için ülkenin her yerinden insanlar karanlık bölgelere seyahat etmeye başladı. Öyle ki 11 Ağustos gece 23.00 ve 00.00 saatleri arasında Diyarbakır’ın Çınar ilçesindeki 3 bin yıllık Zerzevan Kalesi’nden çok net şekilde gözüken Meteor yağmurunu izlemek için birçok insan bu bölgeye akın etti. Türkiye genelinde de birçok bölgeden gözükecek olan meteor yağmurunu izlemek isteyenlerin; şehirlerden uzağa, en karanlık ve yüksek bölgelere gitmeleri gerekmektedir. Işık kirliliğinin en az olduğu bölgelerde daha net gözüken Meteor Yağmuru, yılın en çok ilgi gören ve en popüler yağmurlarındandır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu