Ordan BurdanYaşam

Diyarbakır Kalesinin Bir Kalbi Var!

Bizlere dünya da cenneti yaşattıracak olan şehirlerden bir tanesi "Diyarbakır"

Bizlere dünya üzerinde cenneti yaşattıracak olan şehirlerden bir tanesi “Diyarbakır”. Güneydoğunun kalbidir, gülüdür Diyarbakır. Her şeyiyle muazzam olan bu şehirde manzaralara doyum olmuyor.

Pek çok kültüre ev sahipliği yapmış olan Diyarbakır’da gezilecek yerler bir hayli fazladır. Tarihi camiler, müzeler, kaleler, köprüler, han ve kervansaraylar gibi gezginlerin uğrak noktası olan onlarca yer vardır. Kimisi şehir merkezinde kimisiyse şehrin dışında olduğundan, Diyarbakır’ı bir günde gezmek mümkün değildir.

Birbirinden Muazzam Manzaraları İle Diyarbakır

Herkesin merak ettiği meşhur Diyarbakır kalesi…

Diyarbakır kalesinin de bir kalbi var…

Her yeri tarih…

Rivayete göre zamanında han içinde yer alan ve şifa verdiğine inanılan sülükleriyle şehirde herkesin uğrak noktası olan Sülüklü Han’ını; şu an iki katlı bir müze olarak hizmet veren Gazi Köşkü yani asıl adıyla Semanoğlu’nu; Cahit Sıtkı Tarancı’ya ait eşyaların sergilendiği ve zamanın evlerinin örneği niteliğindeki Cahit Sıtkı Tarancı evini…

Çin Seddinden sonra dünyada en uzun ikinci yapı olarak bilinen ve Unesco Dünya Mirası listesinde bulunan Diyarbakır SurlarınıMeryan Ana Kilisesi’ni; mimarisiyle dikkat çeken Kervansaray’ını; şehrin fethi sırasında şehit olan sahabelerin de olduğu Hz. Süleyman Cami’sini; Dört Ayaklı Minare’yi ve şehrin en büyük hanı olan aynı zamanda yöresel kahvaltı edip hediyelik eşya bakabileceğiniz Tarihi Hasan Paşa Han’ını gezilecekler listenize eklemenizi öneririm.

Bakmaya doyulmuyor…

Her yapıt ayrı güzel…

Diyarbakır Dicle köprüsü

İnsanı mekanları her şeyi güzel…

Malabadi Köprüsü aşktır…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu