Ordan Burdan

Hasan Can Kaya Kimdir?

Daha çok Konuşanlar Talk Show’u ile tanınan ünlü komedyen Hasan Can Kaya’nın; çok merak edilen hayatını sizler için araştırdık. 1 Erkek 1 Kadın 2 Çocuk, Konuşanlar Talk Show ve Bir Yeraltı Sit-com gibi projelerde yer alan komedyen ve senarist Hasan Can Kaya kimdir?

Hasan Can Kaya

16 Aralık 1989 yılında İstanbul’da dünyaya gelen Hasan Can; aslen Malatyalıdır. Komedyen ve senarist olan Hasan Can mesleğine, lise yıllarında gittiği tiyatro oyunu sayesinde karar vermiştir. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde eğitim alan Hasan Can, uzun yıllar setlerde çalışmış ve kendi hikayelerini anlatabileceği, mizahını yapabileceğini düşündüğü film sektöründe senaristlik yapmıştır.

Daha sonra 1 Erkek 1 Kadın 2 Çocuk dizisinde senaristlik yaparken; senarist grubundaki arkadaşlarının desteği ile stand-up yapmaya karar vermiştir. Böylece Leman Kültür Beşiktaş’ta düzenli olarak Stand-up komedi yapmaya başlamıştır. Aynı zamanda TV’de Güldür Güldür gibi; komedi programlarında ara sıra yer alarak kendini gösteren ünlü komedyenin tanınırlığı artmaya başlamıştır. Hasan Can daha sonra kendi hayali olan ve Ocak 2020’de ilk kişisel projesi olan; Konuşanlar Talk Show’un çekimlerine başlamıştır. Kısa zamanda oldukça popüler hale gelen bu program sayesinde; oldukça büyük kitlelere ulaşmış ve kendisinin de tanınırlığı artmıştır. 12 Mayıs 2020 tarihinde kendi Youtube video kanalında ilk bölümü yayınlanan programın;  ilk 3 ay içerisinde 10 Milyon üzerinde izlenme sayısına ulaşmıştır.

Günümüzde oldukça popüler olan ve bilet bulması oldukça zor olan bu Konuşanlar Talk Show; Acun Ilıcalı‘nın yeni platformu Exxen ile anlaşma sağlamıştır. Aynı zamanda Aralık 2020’de Exxen adlı platforma taşınan programın YouTube kanalında yer alan tüm bölümleri kaldırılmış ve Exxen TV’ye taşınmıştır. Ayrıca Hasan Can yine Exxen TV’nin dizisi olan Bir Yeraltı Sit-com‘unda başrol olarak yer almaktadır.

Özel hayatında ise Hasan Can uzun süredir; çeşitli komedi programlarında ve Konuşanlar programında yönetmenlik ve oyunculuk yapan Sultan San ile ilişkisi vardır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu