Yaşam

Kadınlar Hangi Tip Erkeklerden Hoşlanırlar?

Zevkler ve renkler tartışılmaz evet ama bazı olgularda asla değişmez. Her kadının zevki, hoşlandığı şeyler ve tercihleri farklıdır. Ancak kadınlar her zaman ince detaylardan, farklılıklardan ve güven veren görünümlerden hoşlanırlar. Bu net bir bilgidir evet ama kadınların hoşlandığı erkek tipleri yalnızca bu kadarla sınırlı değildir. İşte kadınların yapılan araştırmalar ve günümüze kadar gelmiş bazı olgular sonucunda hoşlandığı erkek tipleri. Kadınlar Hangi Tip Erkeklerden Hoşlanırlar?

Kadınlar Hangi Erkekleri Beğenirler

Bu olayı birkaç ana maddeye indirgemek elbette zordur. Ancak yapılan araştırmalar ve geçmişten beri gelen bazı genel olgularda söz konusudur. Her kadının zevki ve hoşlandığı özellikler başka olsa da genel olarak kadınlar; eğlenceli erkeklerden hoşlanmalarıyla bilinirler. Bu doğru bir bilgidir ancak her espri yapan da komik değildir. Kadınlar erkeklerde her şeyden önce zekaya önem verirler.

Bu konuyla ilgili Stockholm Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırmada kadınların; gözlük takan erkekleri takmayanlara göre daha çekici bulduğu ortaya çıkmıştır. Bunun nedeni ise; gözlük, aslında bir zeka belirtisidir ve kadınlar her zaman için kas ve pazudan ziyade zekaya önem verir. Bu sebeple de yapılan esprililerin zekice olması gereklidir.

Erkeklerin kadınlar ile ilgili bilmesi gereken en önemli konu ise; kadınlar her zaman hoşlandıklarını söyledikleri tiplerin tam tersini çekici bulurlar. Bunu şöyle açıklayabiliriz; kadınların söyledikleri ve yaptıkları arasında birçok fark olduğu araştırmalarla sabittir. Genellikle söyledikleri şeyler davranışlarıyla çelişmektedir. Bu duruma örnek verecek olursak da kendilerini üzen, aldatan ve onlardan kaçan erkekleri, onları seven ve peşinden koşan erkeklere, tercih ederler. Bu sebeple eğer bir kadının nasıl tip erkeklerden hoşlandığını merak ediyorsanız en doğru bilgiyi eski sevgililerine bakarak anlayabilirsiniz.

Kadınlar Hangi Tip Erkeklerden Hoşlanırlar?
Efendi ve Çekici Olmak Yetmez

Her Zaman Efendi ve Çekici Olmak Yetmez

Gözlük gibi gri saç da olgunluk ve tecrübenin göstergesidir. Ve yapılan araştırmalarda kadınların erkeklerde en çekici bulduğu iki maddedir. Ancak her zaman çekici ve efendi bir görünüm yeterli değildir. Çünkü kadınlar aynı zamanda vücudunda yara izi bulunan değişik hobilere sahip ve bahçede vakit geçirmeyi seven erkeklerden hoşlanırlar. Yara izi size biraz garip gelmiş olabilir ancak Liverpool Üniversitesi tarafından yapılan araştırma; kadınların yara izlerini, cesaret ve sağlıkla ilişkilendirdiğini açıklamıştır. Bu sebeple her zaman düzgün bir görünüm ilgi çekecek diye bir durum söz konusu değildir. Ayrıca bahçede vakit geçiren erkeleri daha çekici bulmalarının sebebi ise; bitkilerle uğraşmak sabır ve şefkat kapasiteni ortaya koyar. Bu özellikler de kadınların erkeklerde görmek istedikleri en önemli iki özelliktir.

Bütün bunların yanı sıra erkeklerin bilmesi gereken en önemli konulardan bir tanesi de; kadınlar yapışkan erkeklerden hiç hoşlanmazlar. Ve her ne kadar ilişkilerinde otoriter davranmaya çalışsalar da kadınlar, baskın erkekleri daha çekici bulurlar.

Fiziksel özelliklere gelecek olursak, Queensland Üniversitesi’nde yapılan araştırmaya göre kadınlar; kaş çıkıntısı olan ve alt çene hattının belirgin olduğu yüz hatlarına sahip erkekleri daha çok beğenmektedirler. Ayrıca sakallı erkekleri daha çekici ve güvenilir bulmaktadırlar. Araştırma sonucunda ise kadınların; keskin yüz hatlarına sahip erkekleri kısa ilişkiler için tercih ettiği, uzun ilişki için ise; genelde sakallı erkekleri tercih ettiği ortaya çıkmıştır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu