Seyahat

Yapay Adalardan Dünya Haritası

Dubai’de dünya haritası biçiminde tasarlanmış dünya yapay takımadalarını gördünüz mü? 2001 yılında yapımı duyurulan bu adalar uzaydan görülebilen dünyanın en büyük insan yapımı adası. Yapay adalardan oluşturulan dünya haritasını gelin hep birlikte inceleyelim.

Yapay Adalardan Dünya Haritası

Ada, hepimizin bildiği çevresi tamamen sularla kaplı olan kara parçasına deniyor. Yapay ada ise insanlar tarafından oluşturulan doğal olmayan yapılara denir. Birleşik Arap Emirlikleri’nin Dubai Emirliğinde bulunan Basra Körfezi’nde bulunan bu adalar yapay adalara en iyi örneklerden biridir. Yapay ada cenneti olan Dubai Palmiye Adaları gibi bir çok adadan sonra büyük bir proje olan Dünya Yapay Takımadalarını inşa etti.

Yapay Adalardan Dünya Haritası
Yapay Adalardan Dünya Haritası

İnşa edilen Dünya Yapay Takımadası projesi Naheel firması tarafından geliştirilen fakat Dubai Şeyhi Muhammed bin Rashid Al Maktoum’a ait olan bir projedir. Dubai kıyısından 4 kilometre açıkta bulunan 300 adanın inşasına 2003 yılında başlanmıştır. 2008 yılında biten projenin 2007 yılının ilk dört ayında %45’i satılmıştır. İnsan zekası ve teknolojinin bir araya geldiğinde çıkarttığı olağanüstü projelerden biri olan Dünya Yapay Adaları kendine hayran bırakan bir görsel güzelliğe sahip. Birbirine mesafesi 50 ila 150 metre arasında olan adalara ulaşım hava veya deniz yoluyla olmaktadır. Dünya Yapay Takımadalarını bir bölümü ziyaretçilere açıktır.

Dünya Yapay Takımadalarını Google Earth’ten girerek Dubai yazıp rahatlıkla inceleyebilir, Türkiye adasının da içinde bulunduğu dünya adalarını keşfedebilirsiniz.

Ihlamur Kasrı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu