Yaşam

Tarihteki En Güçlü Kadınlar

Dünya tarihinin tüm olumsuzluklarına, adaletsizliklerine rağmen geçmişten günümüze kadar saygı ile anılan, adını tarihe yazdırmış ve her zaman bir idol olacak; Tarihteki En Güçlü Kadınlardan 5 tanesini sizler için derledik.

Tarihin En Güçlü Kadınları

1. Theodora

Tarihin akışını değiştiren kadın olarak anılan Theodora; İmparator Justinyen için Tanrı’nın hediyesi olarak karşısına çıkmıştır.  Tarihin en güçlü kadınları arasında ilk sırada yer alan Theodora’nın “günümüze kadar ulaşan en ilginç hayat hikayesi…

Tarihin Akışını Değiştiren Kadın: Theodora

2. Victoria

Büyük Britanya ve İrlanda Birleşik Krallığı Kraliçesi ve Hindistan İmparatoriçesi Victoria; II. Elizabeth’den sonra en uzun süre saltanat sürmüş hükümdardır. Tarihe adını yazmıştır en güçlü kadınlardan olan Victoria; yönlendirdiği veya cesaretlendirdiği politikalar sayesinde dünya tarihine damgasını vurmuştur.

Kraliçe Victoria

3. Tomris

Saka kraliçesi Tomris, girdiği savaşlar ve izlediği politikalar sayesinde adını tarihe altın harflerle yazdırmıştır. Tarihin en güçlü kadınlarından olan Kraliçe Tomris; aynı zamanda Dünya tarihinin ve Türk tarihinin bilinen ilk kadın hükümdardır.

Tomris Hatun

4. Maria Theresia

Avusturya İmparatoriçesi Maria Theresia; Habsburg devletinin, 1740-1780 tarihleri arasında bizzat yöneten tek imparatoriçesidir. Maria Theresia zamanında dünyanın en güçlü kadını olarak gösterilmekteydi. Tarihte gelmiş geçmiş en güçlü kadınlar arasında yer alan İmparatoriçe Maria; getirdiği yasalar ve uyguladığı reformlarla Avusturya kaynaklarını güçlendirmiş ve gelişmesini sağlamıştır.

İmparatoriçe Maria Theresia

5. Firavun Hatşepsut

Antik Mısır döneminin en güçlü kadınlarından Firavun Hatşepsut; kraliyetini koruma adına tüm yönetimi ele almış ve adını tarihe yazdırmayı başarmıştır.

Firavun Hatşepsut

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu