Yaşam

Dünyanın En Rahatlatıcı 5 Şarkısı

‘Müzik ruhun gıdasıdır’ sözü tartışmasız en doğru sözdür. Tarih boyunca müzik birçok alanda kullanılan bir sanat olmuştur. Daha çok sağlık alanına yardımcı olan bu sanat; ruha iyi geldiğinden dolayı psikolojik problemlerin iyileştirilmesinde kullanılmıştır. Bilimsel olarak kanıtlanmış dünyanın en rahatlatıcı şarkılarından ilk beşini sizler için derledik.

Bilimsel Olarak Kanıtlanmış Dünyanın En Rahatlatıcı Şarkıları

1. Marconi Union: Weightless

Mindlab, Weightless şarkısını 2011’de dünyanın en rahatlatıcı şarkısı olarak tanımladı. Araştırmaya göre bu şarkı diğerlerinde %11 daha rahatlatıcı. Araştırmalar kaygıyı %65’e kadar azalttığını tespit etti. Marconi Union’ın rahatlatıcı bir şarkı bestelemek için bilinçli olarak bilimsel teorileri dikkate alması düşünüldüğünde bu hiç şaşırtıcı değil. Bu İngiliz Ses Terapisi Akademisi tarafından da onaylanmıştır.

2. Airstream: Electra

Özellikle meditasyon yapanlar için vazgeçilmez bir müzik olan Electra yapılan araştırmalarda; ruha iyi gelen şarkılar grubunda ikinci sırada yer almaktadır.

3. DJ Shah: Mellomaniac

DJ Sahah’ın Mellomaniac (Chillout Mix) şarkısı da ruha iyi gelen şarkılar grubunun bir parçası. Mindlab’da yapılan deneyler kalp atışlarını %27’ye kadar yavaşlattığını ve hatta kronik ağrı üzerinde ağrı kesici etkisi olabileceğini gösteriyor.

4. Enya: Watermark

Watermark ilk çıktığında Warner Music UK’nin yapımcısı Rod Dickins’i adeta büyülemişti. Dickins bu şarkı sayesinde daha iyi uyuduğunu söylemişti. Watermark’da kullanılan sesler Enya tarafıdan 200 kez üst üste getirilmiştir. Sonuç olarak Enya’nın sesi hipnotik ve uyarıcı seslerle karışıyor.

5. Coldplay: Strawberry Swing

2009 yılında dinleyicileri ile buluşan şarkı araştırmaya göre; kendine özgü ve çekici bir etkiye sahip olduğu ve psikolojik rahatlama sağlamaktadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu