Sağlık

Anksiyeteye İyi Gelen Besinler

Şiddetli korku ve panik duygusu olan Anksiyete, oluşan bazı önemli olaylardan sonra bile panik ve duyulan korkunun yaşam kalitesini bozacak şekilde hissedilmesidir. Anksiyete tedavisi olmayan bir rahatsızlık değildir. Tedavinin yanında anksiyeteyi hafifletecek çözümler mevcuttur. Bunlar anksiyeteye iyi gelen şarkılar ve yediğimiz bazı besinlerdir.

Anksiyeteye İyi Gelen Besinler

Anksiyeteyi hafifleten bir çok gıda vardır. Bunlar yenildiği takdirde hayatınız değişebilir. Anksiyete ile savaşan bazı besinler şöyledir:

  • Nohut : Demir bakımından oldukça zengin bir besindir. Demir eksikliği sersemlik, baş dönmesi ve kalp çarpıntısı gibi semptomlara neden olur. Stresin azalmasına yarayan demir, genel sağlık açısından da oldukça iyidir.
  • Bitter ÇikolataAntioksidan kaynağı olan bitter çikolata gerginliği azaltıp serotonin seviyesini artırarak endişeli ve bitkin hissettiğiniz her an iyi hissetmenize yarayacak en tatlı besinlerdendir.
  • Kinoa : Anksiyete kaynaklı depresyona bir kase kinoa tahmininizden çok daha fazla yardımda bulunabilir. Proteinden zengin olan bu tahıl düzenli tüketildiğinde antidepresan etkiye de sahip olduğundan, kendisini kullanarak sağlıklı öğünler hazırlayabilir; aynı zamanda zihin sağlığına olan pozitif etkilerinden yararlanabilirsiniz.

Bilimsel Olarak Anksiyeteyi Hafifleten 4 Şarkı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu