Ordan Burdan

İlker Kaleli Kimdir?

Başarılı oyunculuğu ile her daim dikkat çeken ve rol aldığı yabancı dizi ile son dönemlerin en çok konuşulan isimlerinden olan İlker Kaan Kaleli kimdir?

İlker Kaleli

Tam adı İlker Kaan Kaleli, 11 Mayıs 1984, İstanbul’da dünyaya gelmiştir. Eğitimini İstanbul Kültür Üniversitesi’nde Sanat Yönetimi bölümünde alan oyuncu; London Academy of Music and Dramatic Art (LAMDA) oyunculuk okulunda oyunculuk eğitimini almıştır. Eğitim aldığı sırada bir yandan da; Şahika Tekand’a ait Stüdyo Oyuncuları topluluğunda oyunculuk dersleri almaya başlamıştır.

Dizi sektörüne ilk olarak 2012 yılında Son dizisi ile giren İlker Kaleli, burada yardımcı karakter olarak rol almıştır. Ardında Kayıp Şehir ve Kayıp isimli diziler ile kariyerine devam eden oyuncu; 2014 yılında Silsile adlı sinema filminde başrol oynamıştır. Daha sonra 2015 yılında Kanal D ekranlarında yayınlanan Poyraz Karayel adlı dizide başrol oynamıştır. Bu dizi ile büyük ün kazanan oyuncu seyirci tarafından çok sevilmiştir. 2017 yılında final yapan dizinin ardından TV’ye biraz ara veren oyuncu; 2018 yılında bir internet dizisi olan Dip mini dizisinde başrol olarak rol almıştır.

2020 yılında TV ekranlarında özlenen İlker Kaleli, FOX TV’de yayınlanan Öğretmen adlı dizide başrol olmuştur. Öğretmen dizisinde Akif rolünü canlandıran Kaleli’nin oyunculuğu çok beğenilmiştir. Daha sonra 2021 yılında bir Netflix yabancı dizisi olan The Serpent dizisinde Vitali Hakim karakteri ile yardımcı oyuncu olarak rol almıştır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu