Kişisel BakımOrdan Burdan

Yeni Sezonda K-Beauty Trendleri

10 aşamalı bakım rutinleri, salyangoz özleri, pirinç maskeleri ve daha birçok bakım çeşidi ile herkesin ilgisini çeken K-Beauty, en çok tercih edilen bakım markalarından biridir.

Yarattığı viral konseptler ile bakım dünyasına yön veren K-Beauty; son dönemlerin en dikkat çekici cilt bakım markalarındandır. 10 aşamalı bakım rutinleri, salyangoz özleri, pirinç maskeleri ve daha birçok bakım çeşidi ile herkesin ilgisini çeken K-Beauty, en çok tercih edilen bakım markalarından biri olmuştur. Yeni sezonda da tahtını koruyan K-Beauty, yeni trendleri ile dikkatleri üzerine çekmiştir. İşte yeni sezonda K-Beauty trendleri.

Yeni Sezonda K-Beauty Trendeleri

1. Hanbang İçerikler

Bitkisel içerikli cilt bakım ürünleri K-Beauty’de yeni sezonda trendlerde olacak. Ginseng kökü ve balık nanesi gibi geleneksel özler, yaşlanma karşıtı çözümlerden ciltteki iltihabı uzaklaştırmaya kadar birçok fayda sağlamatadır. Bu nedenle yeni sezonda birçok bitkisel içerikli ürünler göreceğiz.

2. Centella Asiatica

Daha bilindik ismiyle Cica, hassas ciltlerin en popüler kurtarıcısı olmuştur. Cildi nemlendirip yeniden yapılandıran ve güçlendiren bu yapıtaşı daha sağlıklı bir cilde sahip olmak için son dönemlerin en gözde bakımlarındandır.

3. Sürdürülebilir Bakım

Minimal formüllere sahip ürünler, cildi daha az yormakla birlikte daha etkili sonuçlar vermektedir. Bu nedenle Kore güzelliği de yeni sezonda daha sürdürülebilir, temiz içerikli ve vegan dostu olmayı hedeflemiştir.

4. Havuç Tohumu Yağı

10 yıldır Kore cilt bakımında kullanılan bu yağın ismi yeni yeni duyulmaya ve popülerleşmeye başladı. Yüksek dozda A vitamini içeren havuç tohumu yağı oldukça etkili bir antioksidan, antiinflamatuar ve antibakteriyeldir.

5. Minimal Bakım

K-Beauty’nin en bilinen ve en meşhur olan 10 adımlı cilt bakım rutini artık popülerliğini kaybedeceğe benziyor. Çünkü yeni akım, cilde yüklenmeyen, temiz yapılı ürünler ve minimal formüllerden oluşan mini bakım ritüelleri olacak.

Bırakın Cildinize Kore Baksın!

6. Kombucha Artık Cilt Bakımında

Fermente ürünler cilt bakımında yavaş yavaş yerini almaya başladı. Güney Kore’nin popüler sağlık içeceği kombucha, bakım sektörünün dikkatini çekti. Kombuchanın cilt için oldukça etkili bir antioksidan etkisi gösterdiği kanıtlandı.

7. Spa Etkisi

K-Beauty yeni sezonda, bakım ürünlerinin yalnızca cilde değil aynı zamanda ruha da iyi gelmesini hedefledi. Dinginleştiren, zihni boşaltan bakım ürünleri ile evde bakım yaparken aynı zamanda ruhunuzu dinlendirebileceksiniz.

8. Biyotik’ler

Cilt bakımı dünyasının popüler içeriklerinden pro, pre ve postbiyotikler; daha sağlıklı, dayanıklı ve kaliteli bir cildin olmazsa olmazlarındandır.

9. Huş Suyu

Huş suyu da uzun bir zamandır cilt bakımında kullanılan ancak yeni yeni popülerleşen içerikler arasındadır. Çünkü, cildi derinlemesine nemlendiriyor ve aynı zamanda cildi ödemden arındırıyor.

10. Heartleaf

Yaygınlaşan virüs sebebiyle maske kullanımı artmıştır. Maske kullanımı ise ciltlerde bazı problemlere yol açmaktadır. Bu sebeple heartleaf bitkisi oldukça ilgi görmeye başlamıştır. Çünkü heartleaf, hassaslaşmış, kızarmış, irrite olmuş ve akneye meyilli ciltler için gerçek bir kurtarıcıdır.

Güney Koreli Kadınlardan ”Makyaja Hayır”!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu