Kişisel Bakım

Vegan Güzellik Trendi

Vegan Güzellik, “Clean beauty” denen son zamanlarda yükselişte olan bir güzellik konsepti. Veganlığın giderek artmasıyla güzellik endüstrisi de kendine düşeni yapmaya başladı.

Vegan Güzellik Trendi

Veganlık sadece hayvansal içerikli gıdaları tüketmemek değil bir yaşam felsefesi olarak varoluşa saygının bir ifadesi olarak görülür. Vegan güzellik bir çok hayvansal ürünün kullanıldığı ve hayvanlara zarar verilen kozmetik dünyasında hayvan dostu olarak yerini aldı.

Vegan güzellik, Clean beauty denen yani temiz içerikli ürünlerin kullanımıyla hazırlanan güzellik malzemelerinin ekolojik düzeni, çevreyi ve hayvanları koruyan bir güzellik trendidir. Bitkisel içeriklerden yararlanılan bu ürünlerde süt ve bal gibi hayvansal içerikler bulunmuyor. Veganların gönül rahatlığıyla kullanabileceği ürünlerdir. Vegan güzellik ürünlerinde hayvanlar üzerinde test yapılmaması ön planda tutulan konulardan biridir. Bir ürünün vegan olup olmadığını üzerinde yazılı olan “Cruelty-free” ile anlayabiliriz. Zulümsüz demek olan bu kelime ürünlerin hazırlanırken hiç bir canlıya zarar verilmeden yapıldığını gösterir.

Vegan Nedir? Veganlar Nasıl Beslenir?

Osmanlı’dan Günümüze “Buhur Suyu”

Sağlıklı ve Parlak Bir Cilt İçin 4 Basit Kural

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu