Seyahat

Van Gölü

Kedisi, kalesi ve tarihinin meşhur olduğu kadar gölünün de meşhur olduğu Van'ın sembolü haline gelmiş gölünü tanımaya hazır mısınız?

Dünyanın en büyük sodalı gölü olan ve Türkiye’de bulunan en büyük göl olan Van Gölünün yaşının 600.000 yıl olduğu bilinmektedir.

Van Gölü

Van’ın, Tatvan ilçesi sınırları içerisinde bulunan, Nemrut volkanik dağının patlaması sonucu oluşan volkanik bir göldür. Dünyanın en büyük sodalı gölü olan ve Türkiye’de bulunan en büyük göl olan Van Gölünün yaşının 600.000 yıl olduğu bilinmektedir.

Gölde, tarihi ve turistik özelliğe sahip, gölün doğu bölümünde bulunan dört adet adası mevcuttur. Bunlar; Akdamar, Çarpanak, Adır ve Kuş adalarıdır. Bu alanlar 1990 yılında Arkeolojik Sit Alanı ilan edilmişlerdir. Aynı zamanda Van Gölünde değeri 7.5 milyar dolar olan 50 tonluk Uranyum bulunmaktadır.

Bu kadar büyük, özel ve meşhur olup, bir efsaneye sahip olmayan bölge yoktur. Van gölünün de bilindiği üzere meşhur bir efsanesi vardır. Bu efsane ise Van Gölü canavarıdır. Van kedisi kadar konuşulan Van Gölü canavarı efsanesi, yöre halkında sıkça duyulan bir hikayedir. Peki nedir bu Van Gölü canavarı efsanesi; işte cevabı.

Van Gölü
Van Gölü

Van Gölünde Yapılabilecekler

Eşsin mavili ve göl çevresinde bulunan doğa harikası yapılarıyla en çok terci edilen turistik mekanlardandır. Göl etrafında yöresel Van kahvaltısı yapma imkanı sunan birçok mekan bulunmaktadır. Etrafında birçok tarihi alan olan Van Gölünde, Ermeni kilisesi ve manastır kalıntıları bulunmaktadır.

Van Gölü Canavarı Efsanesi

Efsanevi bir yaratık olan ve 1993 yılına kadar hiç bir kaynakta adı geçmeyen Van Gölü canavarı. Gördüğünü iddia eden çok sayıda kişi bulunan bu canavarını, yapılan araştırmalar gösteriyor ki; ilk canavar vakası 1889 yılında yaşandığıdır.  Gölde abdest almayan isteyen birini alıp göle sürüklediği iddia edilen bu canavar; 15 metre uzunluğuna sahip, oldukça koyu bir rengi olan, sırtında sivri çıkıntıları bulunan bir varlıktır. Canavarı gördüğünü iddia eden kişilerin sayısı arttıkça olay basına da yansımıştır. Bunun üzerine resmî kurumlar tarafından bölgeye bir bilimsel araştırma ekibi gönderilmiştir. Ancak yapılan araştırmalar sonucunda gölde olağan dışı herhangi bir varlığın olduğuna dair hiçbir iz bulunamamıştır.

Beyşehir Gölü – Konya

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu