Yaşam

Türkiye’nin İlk Kadın Taarruz Helikopter Pilotu

Türkiye'nin ilk kadın taarruz helikopter pilotu olarak tarihe geçen Özge Karabulut'un başarı hikayesi.

İlk kadın taarruz helikopter pilotu Özge Karabulut kimdir? Türk Polis Teşkilatı, Atak helikopterini envanterine dahil olan, Türkiye’nin ilk kadın taarruz helikopter pilotu olarak tarihe geçen Özge Karabulut’un başarı hikayesi.

Özge Karabulut

1993 yılında dünyaya gelen Özge Karabulut, meslek hayatına ilk olarak komiser yardımcısı olarak başlamıştır. Ardından Havacılık Daire Başkanlığının pilotaj sınavına katılmıştır. Gösterdiği büyük başarı ile eğitimlere katılmaya hak kazanan Özge Karabulut, 9 haftalık sıkı bir eğitimden geçmiştir. Daha sonra Bell 429 ve Atak helikopterlerinin intibak eğitimlerini de başarıyla tamamlamıştır. Özge Karabulut, son 2 yılı pilot olmak üzere ve 4 yıldır da Emniyet Teşkilatında görev yapmaktadır.

Türkiye'nin İlk Kadın Taarruz Helikopter Pilotu
Özge Karabulut

“Türkiye’nin ilk kadın taarruz helikopter pilotu olmaktan, bu görevi ifa etmekten gurur duymaktayım”

28 yaşındaki Pilot Komiser Yardımcısı Özge Karabulut, tarihe adını yazdırdı. Emniyet Genel Müdürlüğü Havacılık Daire Başkanlığı, 25 Şubat’ta envanterine dahil ettiği ilk Atak helikopteriyle birlikte görev konseptinde de değişiklik yaptı.

Başkanlık bünyesinde görev yapan 28 yaşındaki Pilot Komiser Yardımcısı Özge Karabulut; 9 haftalık eğitimleri başarıyla tamamlamış ve böylece Atak helikopterinin kokpitine oturmaya da hak kazanmıştır. Meslek hayatına komiser yardımcısı olarak başlayan Özge Karabulut, daha sonra Havacılık Daire Başkanlığının pilotaj sınavında başarı göstererek eğitimlere katılmaya hak kazanmıştır. Eğitimlerinin hepsini büyük bir başarı ile tamamlayan Özge Karabulut, böylece Türkiye’nin ilk kadın taarruz helikopter pilotu olarak tarihe geçmiştir.

Türkiye'nin İlk Kadın Taarruz Helikopter Pilotu
Özge Karabulut

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu