Yaşam

Tembelliğe Karşı “Kaizen Tekniği”

Kaizen, tembellikten kurtulmanın yolunu Kaizen tekniğiyle bulan Japonların "1 dakikalık ilke" olarak da adlandırdıkları tekniğin adıdır.

Kaizen, tembellikten kurtulmanın yolunu Kaizen tekniğiyle bulan Japonların “1 dakikalık ilke” olarak da adlandırdıkları tekniğin adıdır. Kaizen Tekniği tembelliğe karşı bulunmuş en iyi çözümlerden biridir.

Tembelliğe Karşı “Kaizen Tekniği”

Kaizen Nedir?

Kazien kelimesi japonca kökenli olup Kai (değişim), Zen (daha iyi) anlamlarına gelmektedir. Hayatta sürekli olacak küçük çaplı adımlarla büyük sonuçlara götürecek bir tekniktir. Kaizen Tekniği hem kişisel gelişim hem de iş hayatında kullanılabilecek bir felsefedir.

Kaizen Tekniği japon yönetim danışmanı olan Masaaki Imai tarafından bulunmuştur. Japonlar bu teknikle kısa vadede iyileşme uzun vadede ise gelişim amaçlamaktadırlar. 1 dakika içinde bütün yetenek ve olanaklarınızın kullanımına dayanan bu teknik tembelliğin ve üşengeçliğin üstesinden daha kolay gelmenize yardım edecektir. İlk başlarda 1 dakika da yapılan bir kaç işin zamanla uzun vadeye yayılıp daha çok işi aynı anda yapabilmenizi sağlayacaktır.

Her gün 1 dakikanızı vererek kendinizi geliştirmek veya iyileştirmek istediğiniz konu üzerinde çalışarak başarıya ulaşmanızı sağlamaktadır. Bu teknik sayesinde kişinin başarısız olması neredeyse imkansızdır.

Kaizen Tekniği Nasıl Uygulanır?

  • Kaizen tekniği için ilk yapman gereken şey geliştirmek istediğin veya öğrenmek istediğin konuyu belirlemektir.
  • Kaizen tekniğini uygulamak için ders programına benzer bir çizelge hazırlaman gerekiyor.
  • Hedefleyeceğin süre boyunca hep aynı saatte (1 dakika) olmak üzere kutucuklar hazırlamalısın.
  • Ardından her gün hep aynı saatte o kutucuklara tikler atarak doldurmalısın.
  • Bu aşama için ilk belirlediğin süre bitince ardından ikinci aşama süre belirlemeli ve örneğin bu sefer kendine 5 dakika süre vermelisin.
  • Bu aşamalar kendi isteğine göre fazla aşırıya kaçmadan çoğaltılarak devam edilmelidir.

 

Konmari Katlama Teknikleri Nelerdir?

Nisan Yağmurlarını Toplama Geleneği

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu