Ordan BurdanYaşam

İstanbul Yarı Maratonunda Kadınlardan Yeni Dünya Rekoru

Bu yıl 4 Nisan 2021 Pazar günü, 16. kez gerçekleşen N Kolay İstanbul Yarı Maratonunda yeni dünya kırıldı. 

4 Nisan 2021 Pazar günü, N Kolay İstanbul Yarı Maratonu koşuldu. Bu yıl 16. kez gerçekleşen koşu, Tarihi Yarımada’da benzersiz rakımı ile koşuculara en hızlı yarı maraton olma fırsatı sundu. Dünyanın en iyi 8 yarı maratonu’ndan biri olarak kabul edilen, N Kolay İstanbul Yarı Maratonu; 21K, 10K ve 21K paten kategorilerinde yine sınırlı sayıda katılımcı ile koşulmuştur.

İstanbul Yarı Maratonunda Dünya Rekoru Kırıldı

N Kolay İstanbul Yarı Maratonu; World Athletics tarafından Altın Kategori’ye yükseltilerek dünyadaki en iyi 8 Yarı Maraton listesine girmiştir. Elit atletler tarafından rekor hedeflenerek koşulan ve dümdüz parkuruyla her koşucuya en iyi derecesini yapma imkânını sunan dünyanın sayılı parkurlarından biridir.

Bu yıl 4 Nisan 2021 Pazar günü 16. kez gerçekleşen, N Kolay İstanbul Yarı Maratonunda yeni dünya rekoru. Galata Köprüsü ve ardından da Fatih’e doğru ilerlenen 21 kilometrelik parkur, başlangıç noktasında son bulmuştur. N Kolay İstanbul Yarı Maratonuna dünya şampiyonu unvanıyla gelen atlet Ruth Chepngetich; 16 yıllık maraton tarihinde ilk kez dünya rekorunu kırdı. 1 saat 4 dakika 2 saniyelik derecesiyle Kenyalı atlet Ruth Chepngetich maratonu birincilikle tamamladı.

Erkeklerde ise;

N Kolay İstanbul Yarı Maratonu erkeklerde 59 dakika 35 saniyelik derecesiyle Kenyalı atlet Kibiwott Kandie kazanmıştır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu