Dizi / Film

Seaspiracy

Seaspiracy, 2021 yapımı Mart ayında Netflix'de gösterime giren balıkçılığın çevresel etkilerinin anlatıldığı belgesel filmidir. 

Seaspiracy, Netflix’in orijinal belgesellerinden olan yapımcılığını Kip Anderson üstlenirken yönetmen koltuğunda Ali Tabrizi oturmaktadır. 2021 yapımı Mart ayında Netflix’de gösterime giren balıkçılığın çevresel etkilerinin anlatıldığı belgesel filmidir.

Seaspiracy Konusu

Seaspiracy belgeselinde dünya çapında ki aşırı avlanma, plastik deniz atıkları ve hayalet ağlar sonucunda insanın deniz yaşamı üzerinde ki etkilerini anlatıyor. Bu yüzden denizin ekosistemini, ticari balıkçılığın tahrip ettiğini savunuyor. Deniz koruma kuruluşlarını eleştiriyor. Sürdürülebilir balıkçılık kavramına meydan okuyan bu belgesel bir çok olumlu tepki alırken aynı zamanda olumsuz eleştirilere de maruz kalmıştır. Seaspiracy dünya çapında ilgi gören bir belgesel olmuştur.

Seaspiracy belgeselinin yönetmeni Ali Tabrizi’nin ortaya attığı iddia ise 2048 yılında okyanusların tamamının hemen hemen boşalacağı yönündedir. Dünyayı ayağa kaldıran bu belgesel de atılan iddiaların doğruluğu merak konusu olmuştur.

Seaspiracy Trailer

İlginç Bazı Olaylar

Benedict Cumberbatch’in Yeni Dizisi “The 39 Steps“

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu