Yaşam

Barbie’nin Yeni Rol Modeli Sümeyye Boyacı

Barbie’nin ‘rol modelleri’ serisine katılan 17 yaşındaki Paralimpik yüzücümüz Sümeyye Boyacı kimdir?

Sümeyye Boyacı Kimdir?

2003 yılında Eskişehir’de iki kolu olmadan dünyaya gelen Sümeyye Boyacı, 4 yaşındayken ayakları ile resim yapmaya, 5 yaşındayken ise yüzmeyi öğrenmiştir. 2009 yılında Rus Halk Masalları kitabının kapak resmini çizmiş ve 23 Nisan etkinlikleri kapsamında Moskova’da ilk kişisel resim sergisini açmıştır. Böylece “Rusya’da Sergi Açan İlk Türk Çocuk” unvanını almıştır. Birçok başarıya imza atan Boyacı, çalışmaktan hiç vaz geçmemiştir. 7 yaşındayken Ebru sanatına başlamıştır ve 11 yaşındayken, Eskişehir’de ilk kişisel Ebru sanatı sergisini açmıştır.

Sümeyye Boyacı

Küçüklüğünden beri yüzmeyi bırakmayan Sümeyye Boyacı, 2013-2015 yılları arasında katıldığı tüm Türkiye şampiyonasında birinci olmuştur. Ve başarılarından dolayı 2016 yılında Milli Sporcu unvanını almaya hak kazanmıştır. Türkiye şampiyonasından sonra; Berlin, Portekiz, İtalya, Meksika, Danimarka, Brezilya, ABD, Singapur gibi birçok ülkede yarışlara katılan milli sporcu hepsinden başarıyla dönmüştür. Ödüllere doyamayan sporcu 2018 yılında ise; İrlanda’da yapılan Paralimpik Avrupa Şampiyonası’nda altın madalya alarak; Yüzmede Cumhuriyet Tarihinin İlk Kadın Avrupa Şampiyonu unvanını almıştır. Sonrasında 2019 yılında Londra’da düzenlenen Dünya Şampiyonasında yine ülkemiz yüzme tarihinde bir ilki gerçekleştirerek Dünya İkincisi olarak ülkesini bir kez daha gururlandırmıştır.

Barbie’nin Yeni Rol Modeli Sümeyye Boyacı
Barbie Modeli Sümeyye Boyacı

Barbie’nin Yeni Rol Modeli Sümeyye Boyacı

“Kollarım olmayabilir ama kimsenin görmediği kanatlarım var” sözleri ile herkese ilham olan Sümeyye Boyacı; Barbie markasının gözünden kaçamamıştır. Her yıl çeşitli ülkelerde ‘Yılın İlham Veren Kadınlarını’ model olarak seçen Barbie; 2020 yılında ‘kadın kahraman! olarak Sümeyye Boyacı’yı seçmiştir. Geleceğe yön veren kadınları kutlayan Barbie, Sümeyye Boyacı’dan modellenen bir bebek üretmiştir. Boyacı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü onuruna Barbie tarafından; ‘kadın kahramanlardan’ biri olarak seçilmiş ve spordaki kadın rol modellerinden biri olmuştur. Milli sporcumuzun Barbie bebek modeli ise Amerika’daki Barbie Müzesinde sergilenmektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu