Dizi / Film

Başarılı İnsanların Hikayelerini Anlatan En İyi 5 Film

Gerçek yaşanmış hikayelerden uyarlanan, en iyi filmler serimize hoş geldiniz. Hepsi birbirinden güzel olan ve herkesin hayatında mutlaka izlemesi gereken filmlerden 5 tanesini sizler için derledik.

Başarılı İnsanların Hikayelerini Anlatan En İyi 5 Film

1. Dalgalara Karşı

Gerçek bir hikayeden uyarlanmış, bir azim ve zorluklarla mücadele filmi Dalgalara Karşı; suyun içinde büyümüş sörfçü bir genç kız olan Bethany bir gün bir köpekbalığı saldırısına uğradığında bütün hayatı tersyüz olur. Tek kolunu kaybeden Bethany ilerleyen günlerde çok güçlü bir duruş ve kişilik sergileyerek bu büyük acıyı geride bırakacak ve hayallerinin peşinden gitmeye devam edecektir.

2. Gizli Sayılar

3 siyahi kökenli kadın NASA’da büyük işlere imza atmaktadır. Uzay bilimlerinin derinliklerindeki sorunları müthiş zekalarıyla çözmeye çalışan bu kadınlar gelmiş geçmiş en önemli NASA operasyonlarından birinde de büyük rol oynayacaklardır. Dünya yörüngesine çıkan ilk Amerikalı astronot John Glenn’in bütün dünyayı heyecana boğan operasyondaki her adımı bu 3 zeki bilim kadınının yardımıyla olacaktır. Fakat ten renklerinin diğerlerinden farklı olmasından etraflarında ki beyaz tenliler tarafından dışlanmaktadırlar.

3. Özgürlük Yazarları

Özgürlük Yazarları 2007 yapımı bir Amerikan gençlik, drama filmidir. İdealist bir öğretmen olan Erin, çok başka dünyalardan gelen bambaşka karakterlerde öğrenciler uğraşmak zorunda kalır. Farklı ırklardan gelen bu öğrenciler için okul, sadece yaşları gereği orada bulunmak zorunda oldukları bir yerken, öğretmenlerinin çabaları sonucu bu görüşleri değişecektir.

4. Gandhi

Mohandas Karamçand Gandi’nin hayatını anlatan 1982 yapımı biyografik filmdir. Film Hindistan tarihinin en önemli kişiliği Mahatma Gandhi’nin hayatını ele almatadır.

5. Özgürlük Yolu

996 yılında yayımlanan ve Christopher McCandless adındaki bir gencin maceralarını konu alan Özgürlük Yolu; “1940 yılında Sovyet Rusya’ya bağlı Sibirya çalışma kampından özgürlükleri için kaçtıktan sonra 6000 km yürüyerek Gobi Çölü’nü aşıp Hindistan’a ulaşan bir grup esirin yaşadıkları macerayı ve dramı ustalıkla anlatan gerçek olaylara dayanan bir yol öyküsü.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu