Teknoloji

WhatsApp’ın Masaüstü Sürümüne Sesli Ve Görüntülü Konuşma Geldi

WhatsApp, 24 Ocak 2009 yılında Jan Koum tarafından Kaliforniya’da  kurulmuştur. WhatsApp 2010 yılında akıllı telefonlar için geliştirilen anlık mesajlaşma uygulamasıdır. Bütün telefon türleriyle uyumlu olan whatsapp uygulamasından fotoğraf, video, ücretsiz arama, sesli ve yazılı mesaj ve belge göndermesi yapılabiliyor. 2012 yılında whattapp’ı Mark Zuckerberg satın almıştır. Whatsapp 2016 yılında ise WhatsApp Web formatı masaüstü sistemleri için geliştirildi. WhatsApp’ı ister tarayıcı tabanlı kullanabilir isterseniz uygulama olarak bilgisayarınıza indirebilirsiniz. WhatsApp’ın Masaüstü Sürümüne Sesli Ve Görüntülü Konuşma Geldi

WhatsApp’ın Masaüstü Sürümüne Sesli Ve Görüntülü Konuşma Geldi

WhatsApp 2020 yılında masaüstü sürümüne gelen sesli ve görüntülü konuşma özelliğini sınırlı bir kullanıcı sayısı ile test etmiştir. WhatsApp, “Windows ve macOS” sistemleri için test edilen masaüstü sürümünün geldiğini duyurdu. Kullanıcılar mobil uygulamada olduğu gibi masaüstü sürümünde de sesli ve görüntülü konuşma yapabilecekler. WhatsApp, uçtan uca şifreleme özelliğinin masaüstü sürümünde yapılan görüşmelerde de olacağını destekledi. WhatsApp masaüstü özelliğinde şuan sadece iki kullanıcı arasında görüşmeler yapılabiliyor. WhatsApp yakın zamanda iki kişiden fazla kullanıcı ile görüşme yapılmasını sağlayacaklarını bildiriyor.

WhatsApp'ın Masaüstü Sürümüne Sesli Ve Görüntülü Konuşma Geldi
WhatsApp’ın Masaüstü Sürümü

WhatsApp’ın Masaüstü Sürümü Nasıl Kullanılır?

WhatsApp masaüstü sürümünü (kamera ve mikrofonu bulunan) kullandığınız cihaza whatsapp’ın web sitesinden indirip whatsapp’ın web sürümünde ki gibi QR kodu taratarak sesli ve görüntülü görüşmeler yapabilirsiniz. Sesli ve görüntülü konuşma ikonu, WhatsApp’ta ki  sohbet penceresinin sağ üstünde ki arama ikonunun hemen solunda bulunuyor. 

WhatsApp web sistemi üzerinde uzun yıllardır test yapılan bu sürümün henüz Web sistemine gelmediğini bildiriyor.

Whatsapp’a Neler Oluyor!

Whatsapp’a Alternatif Yerli Uygulamalar: Bip, Laff ve Dedi

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu