Ordan Burdan

Tolga Sarıtaş Kimdir?

Son dönemlerin en çok konuşulan başarılı oyuncularından Tolga Sarıtaş kimdir?

Son dönemlerin en çok konuşulan başarılı oyuncularından Tolga Sarıtaş kimdir? Oynadığı her dizi ile ses getiren, oyunculuk performansı ile dikkatleri üzerine çeken Tolga Sarıtaş’ın merak edilen hayatı.

Tolga Sarıtaş Kimdir?

30 Mayıs 1991 yılında İstanbul’da dünyaya gelen Tolga Sarıtaş, aslen Sivaslıdır. Lise eğitimini Halil Akkanat Lisesi’nde alan oyuncu mezun olduktan sonra, Esenyurt Belediye Tiyatrosu’nda, Tiyatro Zeytindalı’nda sahne almıştır. Tolga Sarıtaş, oyunculuğun yanı sıra müzik ile ilgilenmiştir ve arkadaşlarıyla birlikte kurduğu müzik grubunda bateristlik ve gitaristlik yapmıştır. Tolga Sarıtaş, eğitimine İstanbul Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi İşletme bölümünden devam etmiştir ve buradan mezun olmuştur.

Oyunculuk kariyerine ilk olarak 2009 yılında Bahtı Kara filmi ile başlamıştır. Tolga Sarıtaş, 2010 yılında Özlem Tekin’in Kimse Bilmez şarkının klibinde oynamıştır. Daha sonra aynı yıl, TRT1’de yayımlanan “Sen De Gitme” dizisinde rol almıştır. Daha sonra Arka Sokaklar ve Öyle Bir Geçer Zamanki dizilerin konuk oyuncu olarak yer almıştır. 2013 yılında Star TV’de 20 dakika dizisinde yer almıştır. Aynı yıl “Muhteşem Yüzyıl” dizisinde Şehzade Cihangir karakterini canlandırmıştır. Cihangir karakteri ile büyük beğeni alan oyuncunun popülerliği artmıştır. 2014 yılında ise “Şarab-ı Izdırap” şarkısının klibinde ve “Benim Adım Gültepe” dizisinde rol aldı.

Tolga Sarıtaş Kimdir?
Tolga Sarıtaş

Tolga Sarıtaş, 2015 yılında Kana D’de yayınlanan Güneşin Kızları dizisiyle kariyerinde büyük çıkış yakalamıştır. Dizide Ali karakterini canlandıran oyuncu, ilk başrol deneyimini yaşamıştır. Ayrıca bu karakter sayesinde büyük bir ün kazanmıştır. Dizilerin yanı sıra filmlerde de rol alan oyuncu 2016 yılında Kötü Çocuk filminde başrol oynamıştır. 2017 yılında ise büyük merakla izlenen Star TV’de yayınlanan Söz dizisinde Yavuz Karasu karakteriyle başrolde oynamıştır. Tolga Sarıtaş, bu dizideki performansı ile 46. Uluslararası Emmy Ödülleri’nde “En İyi Erkek Oyuncu” kategorisinde finale çıkmayı başarmıştır. 2019 yılında “Ferhat ile Şirin” dizisinde rol almıştır ancak dizi kısa sürede yayından kalkmıştır. 2020 yılında konuk oyuncu olarak BluTV’de yayınlanan “Yarım Kalan Aşklar” dizisinde yer almıştır.

Tolga Sarıtaş, son olarak Show TV ekranlarında yayınlanan Arıza dizisinde Ali Rıza karakterini canlandırmaktadır. Dizide Ayşe Ayçin Turan ile birlikte başrolleri paylaşmaktadır.

Burcu: İkizler
Boyu: 1.78
Instagram: tolgasaritas_

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu