Ordan BurdanYaşam

Ailecek Oynanabilecek İletişim Oyunları

Oyun, mutlu ve sağlıklı çocuk gelişiminin önemli bir parçasıdır.

Bir çocuğun büyümesi ve sağlıklı gelişmesi için beslenme, barınma ve sevgi ne kadar önemliyse oyun da bir o kadar öneme sahiptir. Bu nedenle doğru ve sağlıklı bir oyunu tercih etmeleri de siz aile büyüklerinin elindedir. Sizler için ailecek oynanabilecek en güzel iletişim oyunlarından 6 tanesini derledik.

Ailecek Oynanabilecek İletişim Oyunları

1. Hayal Rotası Yapıyorum

Hayal ettiğiniz, sahip olmak istediğiniz şeyleri düşünerek bir kağıda çocuğunuz ile birlikte resmini çiziniz. Sonrasında bu resimler üzerinden sohbet ediniz.

2. Röportaj Yapalım

Ailece röportaj yapmaya ne dersiniz? Evde ki aile bireylerinin her birine sormak istenilen  soru hazırlanır. Eline mikrofon ya da benzer bir nesne ile aile üyelerinin yanına giderek hazırlanan sorular sorulur ve cevapları dinlenir.

3. Davranış Avcısı

Aile bireylerinin istediği bir aile bireyi ile ilgili bir iyilik günlüğü tutması istenir. gün boyunca seçtikleri aile bireylerinin yaptığı bütün olumlu davranışları oraya not etmeleri sağlanır. Akşam olduğunda herkesin günlüğünü açarak seçtiği kişiyi söylemesini ve yazdığı olumlu davranışlar hakkında konuşması istenir. Okuma yazma bilmeyen çocuklarınız için söyleyeceklerini siz not tutabilirsiniz.

4. Dilek Şapkası

Evde bulunan bir şapkayı alınır ve aile bireylerinin tek tek takmasını sağlanır. Şapkayı takan birey diğer aile bireyleri ile ilgili bir tane dilekte bulunur. Aile bireylerinin dilekleri ve neden o dileği diledikleri ile ilgili konuşunuz.

5. Süper Kahraman

Aile bireylerinizden sırası ile bir adet soru üretmesi istenir. Örneğin; annenin baş ağrıdığında ne yapabiliriz? Ağaçta kamış bir kediyi kurtarmak için ne yapabiliriz? vb. sorular türetebilirsiniz. Ardından içinizden birini süper kahraman olarak seçiniz. Süper kahramanın sırtına şal bağlayınız. Türettiğiniz sorun hakkında süper kahramanın konuşarak çözüm üretmesini istenir. Aile bireylerinin hepsini süper kahraman olmasını sağlayarak daha fazla çözüm üretmesini isteyiniz. Böylece aile bireylerinin hepsinin süper kahraman olmasını sağlayarak daha fazla soruna çözüm bulabilirsiniz.

6. Ben Olsaydım

‘Bir bulut olsaydın ne renk olmak isterdin? Boya kalemi olsaydın ne resim yapma isterdin? Bir ayakkabı olsaydın nereye gitmek isterdin? Ev olsaydın nasıl bir ev olma isterdin?’ gibi sorular üretilir. Soruları ‘Ben olsaysım’ diye başlayarak cevaplanır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu