Kişisel Bakım

Cilt Bakımında En Sevilen İkililer

Cilt bakım ürünlerini seçerken, içerisinde bulunan içerikler veya içerik kombinasyonlarının neler olduğuna dikkat etmek oldukça önemlidir. Eğer aradığınız içerikler tek bir üründe barınmıyorsa farklı ürünlerle kombine etmelisiniz. Eğer hangi ürünleri birleştireceğinizi bilmiyorsanız bu içerik sizler için. Hangi ürünü ne ile kombin edeceğinizi, cilt bakımında en sevilen ikilileri sizler için derledik.

Cilt Bakımında En Sevilen İkililer

1. Salisilik Asit + Niacinamide = Akneler ile savaşır

Akne, kıl köklerinin ya da ciltteki yağ bezelerinin tıkanmasıyla oluşan ve sivilceye neden olan bir cilt durumudur. Cildinizde akne oluşumu fazla ise ve bu durumdan artık rahatsız oluyorsanız bu ikiliyi denemelisiniz. Her şeyden önce mutlaka temiz tuttuğunuz cildinize Salisilik Asit ve Niacinamide ikilisini uygularsanız zamanla akne oluşumunda azalma olduğunu fark edeceksiniz.

2. C Vitamini + SPF = Cildi zararlı ışınlardan korur

Güneşten yayılan UV ışınları, telefon, bilgisayar gibi elektronik cihazlardan yansıyan ışınlar cilde zarar vermektedir. Bu zararları en hafife indirgemek ve sağlıklı bir cilde sahip olmak için bu ikiliyi denemelisiniz. C Vitamini ve SPF ikilisi cildi zararlı ışınlardan koruyan en güçlü kombinasyondur.

Cilt Bakımında En Sevilen İkililer
Cilt Bakımı

3. C Vitamini + E Vitamini = Kollajen üretimini artırır

Kollajen hareket sisteminin yapı taşlarını, özellikle kemik, kıkırdak, lif ve eklemleri oluşturan protein çeşididir. Başlıca görevi dokulara esneklik sağlamak olan kollajen vücutta bol miktarda bulunan yapısal bir proteindir. Vücudun kendi ürettiği bir protein olan kollajenin, yaşlanmayla birlikte üretim seviyesi azalır. Kollajen azaldığında ise cilt esnekliğini kaybetmeye başlar. Böylece ince çizgiler ve ilk kırışıklıklar ortaya çıkar ve cilt sarkmaya başlar.

Bu nedenle kollajen üretimini artırmakta büyük fayda vardır. Kollajen üretimini artırmak için ise C Vitamini ve E Vitamini ikilisinden yardım alınması gerekmektedir. Bu ikili bir araya gelince kollajen üretimine ciddi bir yardım sağlamaktadır.

4. Seramitler + Hyaluronik Asit = Cildin doğal koruma bariyerini onarır

Yaz aylarında güneş cildimize ne kadar zarar veriyorsa soğuk havalarda da o kadar yıpratıyor. Cildimiz, vücudu korumada önemli görevleri olan katmanlardan oluşur. En dış katman, lipitlerle birbirine bağlanan sert hücrelerden oluşur. Lipid tabakası kolesterol, yağ asitleri ve seramitler içerir. Deri hücrelerinin içinde ise keratin ve doğal nemlendiriciler bulunur. İşte bu katman, bizim cilt bariyerimizdir. Bu bariyeri ise yazın güneş ışınlar kışın ise soğuk havalar yıpratmaktadır. Bu bariyer sağlığını korumak için Seramitler ve Hyaluronik Asit ikilisinden yardım alınmalıdır. Bu ikili cildinize çok güçlü bir koruma sağlamaktadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu