Yaşam

Bakış Açınızı Değiştirecek 11 Kitap Önerisi

Hayata karşı bakış açınızı değiştirecek, sizleri derinden etkileyecek en iyi 11 kitap önerisi.

Herkesin hayatında mutlaka bir yerlere dokunmayı başaran kitaplardır. Bizleri bu kadar içten etkileyen, bir şeylerin değişmesini sağlayan en iyi araçlardır. Bu nedenle sizler için hayata karşı bakış açınızı değiştirecek, sizleri derinden etkileyecek en iyi 11 kitap önerisi.

Bakış Açınızı Değiştirecek 11 Kitap Önerisi

1. Uçurtma Avcısı – Halit Hüseyni

Uçurtma Avcısı, Afganistan doğumlu Amerikalı yazar Halit Hüseyni’nin ilk romanıdır. Kitap, arkadaşlık, ihanet ve sadakatin bedeline ilişkin bir romandır. Babalar ve oğullar, babaların oğullarına etkileri, sevgileri, fedakârlıkları ve yalanları… Daha önce hiçbir romanda anlatılmamış bir tarihin perde arkasını yansıtan Uçurtma Avcısı, zengin bir kültüre ve güzelliğe sahip toprakların yok edilişini aşama aşama gözler önüne seriyor.

2. Sefiller – Victor Hugo

İlk kez 1862 yılında yayımlanan Sefiller yazarın Notre-Dame’ın Kamburu ile “din”, Deniz İşçileri ile “doğa” konularını işlediği roman üçlemesinin “toplum”u ele alan, en görkemli ayağıdır. Bu destansı roman Fransız toplumundan yola çıkarak, kozmolojik bir bakış ve eşsiz bir duyarlılıkla insanlığa ulaşır. Fantine’in, Cosette’in, Marius’ün, Saint-Denis Sokağı barikatlarının, Paris’in, Javert’in ve Jean Valjean’ın sefaletten sevgiye, felaketten iyiliğe ve karanlıktan aydınlığa uzanan hikâyeleri.

Victor Hugo – Sefiller

3. 1984 – George Orwel

Distopya romanlarının en ünlülerinden olan 1984, George Orwel’ın geleceğe ilişkin bir kabus senaryosudur. Bireyselliğin yok edildiği, zihnin kontrol altına alındığı, insanların makineleşmiş kitlelere dönüştürüldüğü totaliter bir dünya düzeni, romanda inanılmaz bir hayal gücüyle, en ince ayrıntısına kadar kurgulanmıştır.

1984 | George Orwel

4. Dönüşüm – Kafka

İlk kez 1915’te “Die Weissen Blaetter” adlı aylık dergide yayımlanan Dönüşüm, Kafka’nın en uzun ve en tanınmış öyküsüdür. Kumaş pazarlamacısı olan Gregor Samsa’nın uykusundan kocaman bir böceğe dönüşerek uyanmasıyla başlayan Dönüşüm, giderek gerçeklikle kurmacanın sınırlarını zorlayan müthiş bir anlatıma dönüşür.

Kafka – Dönüşüm

5. Pi’nin Yaşamı – Yann Martel

Yann Martel’in akıllara durgunluk veren bir hayal gücüne sahip romanıdır. Pi’nin açlık, susuzluk, soğuk, sıcak ve en önemlisi korkuyla mücadele ettiği günler boyunca gösterdiği direnç ve inanç okunmaya değer çünkü.

Yann Martel – Pi’nin Yaşamı

6. Ölü Ozanlar Derneği – N. H. Kleinbaum

Geleneklere olan bağlılığı ve katı disiplin kurallarıyla ünlü Welton Akademisi’nin öğrencilerinin okul ve yatakhane arasında geçen tekdüze hayatları yeni İngilizce öğretmenleri John Keating’in okullarına gelmesiyle bir anda değişir. İyi birer üniversiteye girmeleri için onları çok yoğun bir tempoda çalışmaya zorlayan öğretmenleri ve ebeveynlerinin aksine, bu ele avuca sığmaz adamın onlardan tek bir isteği vardır: Anı yaşamaları ve hayatlarını olağanüstü kılmaları.

N. H. Kleinbaum – Ölü Ozanlar Derneği

7. Çizginin Dışındakiler – Malcolm Gladwell

Başarılı insanlar hakkında anlatılan bir hikâye vardır; onların zeki ve hırslı oldukları söylenir. Outliers’te Malcolm Gladwell başarının gerçek hikâyesinin bundan çok farklı olduğunu ve bazı insanların neden başarılı olduğunu anlamak için, bunların çevrelerine daha dikkatli bakmamız gerektiğini iddia ediyor. Mesela aileleri, doğum yerleri ve hatta doğum tarihleri.

Malcolm Gladwell – Çizginin Dışındakiler

8. Nietzsche Ağladığında – Irvin D. Yalom

Yoğun ve sürükleyici olan yeni bir düşünce romanı, Nietzsche Ağladığında. Psikanalizin doğumu arifesindeki 19. yüzyıl Viyana’sı. Entelektüel ortamlar…

Irvin D. Yalom – Nietzsche Ağladığında

9. Ben, Malala – Malala Yusufzay

Bir genç kızın eğitim hakkını savunarak dünyayı değiştirme öyküsü. Üzgün değildim. Korkmuyordum. Sadece şunları düşündüm: Nasıl göründüğümün bir önemi yok. Hayattayım. Bunun için minnettarım.

Malala Yusufzay – Ben, Malala

10. Bülbülü Öldürmek – Harper Lee

1960 yılında yayımlandığından bu yana bütün edebiyatseverlerin gönlünde özel bir yer edinen, Pulitzer ödüllü Bülbülü Öldürmek. Amerika’nın güneyinde yaşanan ırkçılığı ve eşitsizliği bir çocuk kahramanın, Scout Finch’in gözünden anlatıyor.

Harper Lee – Bülbülü Öldürmek

11. İnsan Ne İle Yaşar? – Lev N. Tolstoy

Tolstoy, insan sevgisi ve inanç konularını ustalığının bütün inceliğiyle işlerken, İnsan Neyle Yaşar? ile gerçek hayatı yansıtan tabloların içinde yeni bir ahlak anlayışını ortaya koydu.

Lev N. Tolstoy - İnsan Neyle Yaşar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu