Ordan BurdanTeknoloji

Kades Nedir? Nasıl Kullanılır?

T.C. İçişleri Bakanlığı tarafında kurulan ve Emniyet Genel Müdürlüğünün geliştirdiği Kades; kadın acil destek ihbar uygulamasıdır.

Kades, kadınları ve çocukları korumak amacıyla geliştirilen bir akıllı telefon uygulamasıdır. Telefonunuza indirebileceğiniz bu uygulama ile tek bir tuşla Kadın Acil Destek İhbar Sistemi’ne ulaşabilirsiniz.

Kades Nedir?

Kadınların ve çocukların maruz kaldığı şiddet, taciz gibi kötülükleri engellemek amacıyla kurulmuş yardım destek hattıdır. Tamamen yerli ve milli bir yazılıma sahip olan Kades, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanmıştır. Ve acil durumlarda ilk aklınıza gelecek acil müdahale uygulamasıdır.

Kadınları ve çocukları korumak amacıyla geliştirilen akıllı telefon uygulaması sayesinde, herhangi bir kadın, herhangi bir durumdan dolayı, birinden şiddete maruz kalıyorsa, tek bir tuşla Kadın Acil Destek İhbar Sistemi’ne ulaşabilmektedir.

Kades Nasıl Kullanılmaktadır?

  1. Kades uygulamasını, Google Play Store ve Apple Store uygulamalarında ücretsiz olarak indiriniz.
  2. Uygulamayı indirdikten sonra T.C. Kimlik Numaranızı giriniz.
  3. Hemen ardında EGM tarafından telefonunuza gönderilecek olan aktivasyon kodu ile uygulamayı aktif hale getirmelisiniz.
  4. Uygulama aktif olduktan sonra, tek bir tuşla 155 Polis İmdat Acil Çağrı Merkezine ulaşarak, yardım çağrısı gönderebilirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=8gSBvFLD8RY

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu