Teknoloji

Son Yılların En Çok İndirilen Mobil Uygulamalar

App Annie istatistik şirketinin yaptığı araştırmaya göre son yılların en çok indirilen mobil uygulamaları açıklandı. Açıklanan listede, en çok indirilen mobil uygulamaların hepsinin sosyal medya platformlarının olması büyük dikkat çekti. Listede 2 Çin ve 8 Amerikan şirketine ait uygulamalar bulunmaktadır. Listenin ilk 4 sıradaki uygulamaları ise Facebook şirketine ait olan Facebook, Massenger, Whatsapp ve Instagram’dır.

Son 5 Yılda En Çok İndirilen Mobil Uygulamalar

1. Facebook

Listenin en başın Facebook bulunmaktadır. Listenin ilk dört sırasını da yine Facebook şirketine ait uygulamalar almaktadır.

2. Facebook Messenger

Facebook web tabanlı uygulaması Messenger, en çok indirilen uygulamalar arasında ikinci sıra yer almaktadır.

3. Whatsapp

Anlık mesajlaşma uygulaması olan Whatsapp, dünyanın en çok kullanılan mesajlaşma uygulamasıdır ve Facebook şirketine aittir.

Whatsapp’a Alternatif Yerli Uygulamalar: Bip, Laff Ve Dedi

4. Instagram

Yine Facebook şirketine ait olan Instagram uygulaması listenin 4. sırasını almıştır. Instagram uygulamasının ayda 1 milyondan fazla aktif kullanıcısı bulunmaktadır.

5. Snapchat

2011 yılndan itibaren kullanılan Snapchat, fotoğraf ve video gönderilebilen bir mesajlaşma uygulamasıdır. Snapchat, listenin 5. sırasına girmeye hak kazanmıştır.

6. Skype

Görüntülü ve sesli sohbet yapılabilen bir uygulama olan Skype, en çok indirilen uygulamalar arasında 6. sıradadır.

7. TikTok

2017 yılında kurulmuş olmasına rağmen TicTok uygulaması çok hızlı bir şekilde kullanımı yaygınlaşmıştır. Kısa videolar paylaşılabilen, sosyal medya platformu listenin 7 numarasıdır.

8. UC Browser

Google gibi bir arama motoru olan UC Browser Alibaba şirketine ait bir Çin uygulamasıdır.

9. YouTube

Google şirketine ait olan YouTube, video içerik platformudur. YouTube son yılların en çok indirilen uygulamalar arsındaki yerini halen korumaktadır.

10. Twitter

İnsanların düşüncelerini özgürce ifade edebildiği, bir platform olan Twitter, son yılların en çok indirilen uygulamaları arasına girmeyi başarmıştır.

Whatsapp Yerine Signal Kullanmanız İçin 5 Neden

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu