Sağlık

Kilo Almak İsteyenler Sağlıklı Bir Şekilde Nasıl Kilo Alabilirler?

Diyetisyen Elif Kübra Bostancı, Kivi Tadında kullanıcılarının sosyal medyadan gönderdikleri soruları cevaplandırdı. Elif Kübra’nın “Kilo Almak İsteyenler Sağlıklı Bir Şekilde Nasıl Kilo Alabilirler?” sorusuna verdiği cevabı sizler için derledik.

Kilo Almak İsteyenler Sağlıklı Bir Şekilde Nasıl Kilo Alabilirler?

Kilo almak isteyen kişilerde görülen temel problem aslında günlük enerji ihtiyaçlarını karşılayamadıklarıdır. Burada günlük tüketilen günlük besinin kaydını tutmak çok önemlidir. 3 gün boyunca yediğiniz, içtiğiniz besinleri not ederseniz, günlük enerji ihtiyacınızı karşılayıp karşılamadığınız belli olur.

Eğer günlük enerji ihtiyacını karşılıyorsanız ve buna rağmen kilo alamıyorsanız, günlük besin tüketimini biraz daha artırmanız lazım demektir. Özellikle sağlıklı karbonhidrat kaynakları; bulgur pilavı ve meyveler gibi. Sağlıklı yağ kaynakları; ceviz, fındık, badem ve yer fıstığı ezmesi gibi desteklerle yeterli kilo artımını sağlayabilirsiniz. Hatta ilerleyen dönemlerde direnç egzersizleri ile birlikte kas kütlenizi artırarak, kas artışıyla birlikte kilo artışı da sağlayabilirsiniz.

Çok Yiyip Kilo Almamak Bir Hastalık mıdır?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu