Teknoloji

HBO Max Nedir? Nasıl Kullanılır?

HBO Max, WarnerMedia tarafından hizmete sunulan abonelik tabanlı dijital içerik platformudur. Uygulama ilk olarak 18 Ekim 2018 yılında duyurulmuş, 27 Mayıs 2020 tarihinde hizmete başlamıştır. HBO Max, HBO premium TV hizmetini temel alarak oluşturulmuş ve WarnerMedia’nın sahip olduğu dizi ve film kütüphane içeriğine de yer vermektedir.

HBO Max Nedir? Nasıl Kullanılır?

WarnerMedia çatısı altında faaliyet gösteren ABD’nin önde gelen televizyon kanallarından HBO, yeni online dizi ve film izleme platformu HBO Max’i yayınladı. Netflix’in yakaladığı büyük başarının ardından kendi dijital platformunu kurmak için harekete geçen şirketler arasında yer alan WarnerMedia, 2018 yılı temmuz ayında tanıttığı yeni dijital platformu HBO Max’i, 2020 yılı Mayıs ayında kullanıma sundu.

HBO Max’i ilk olarak ABD’de kullanıma sunan WarnerMedia, bir sonraki yıl, yani 2021’de dijital platformunu uluslararası pazara açmayı planlıyor. Dijital platform 2021’de Latin Amerika ve Avrupa ülkelerinde de kullanıma sunulacak.

HBO Max’in, HBO Go ve HBO Now’dan farkının ne?

HBO Go, hareket halindeyken HBO aboneliğinize erişmenizi sağlıyor. Now ise HBO’yu kablosuz olarak kullanmanıza imkan tanıyor. Bugün itibarıyla macerasına başlayan Max ise tüm HBO servisini, orijinal içerikleri, lisanslı filmleri ve diğer TV kanallarına ait dizileri içeriyor.

HBO Max Nasıl Kullanılır?

Uygulama, iOS, Android, Android TV ve Chromecast dahil her platform için yayınlanmış durumdadır. Kullanıcılar, tek bir hesapta ek korumaya sahip çocuk hesapları da dahil en fazla beş izleyici profili oluşturabilecekler. Ayrıca YouTube TV üzerinden de HBO Max’e abone olabilecekler.

Zaten HBO ve HBO Now abonesi olan kullanıcılar aynı şekilde AT&T hizmetlerine sahip kişilerde, Max’ten ücretsiz olarak faydalanabilecek. HBO, diğer kişiler için 7 günlük bir deneme sürümü olduğunu açıklamıştır.

HBO Max, ABD’de 2020’nin mayıs ayında yayına hayatına başlayamış ve ABD’deki aylık abonelik ücreti 14.99 dolardır. Warner Bros belirlediği bu aylık abonelik ücretiyle aynı HBO gibi HBO Max’in de kaliteli içerikleriyle dikkat çeken ama buna karşılık rakiplerinden daha maliyetli olan bir platformdur.

Hollywood’un en köklü stüdyolarından Warner Bros.’un zengin içerik seçkisinden güç alan HBO Max, daha ilk günden kullanıcılara 10 bin saatin üzerinde içerik sunmuştur. HBO içeriklerinin tamamının yer alacağı HBO Max’te sadece bu platformda izlenebilecek orijinal dizi ve filmler de yer almaktadır. HBO dizilerinin yanı sıra TNT, TBS, The CW, Cinemax ve Cartoon Network gibi stüdyonun çatısı altında yer alan kanalların dizileri de yeni dijital platformda bulunacak. Batwoman ve Katy Keene gibi The CW dizileri de, son yıllarda olduğu gibi Netflix’e gitmek yerine HBO Max’in içerik seçkisine eklenecek.

Film yelpazesi oldukça geniş olan HBO Max’in Türkiye’ye gelip gelmeyeceği ise şimdilik belli değil.

Clubhouse Nedir?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu