Yaşam

Şövalye Unvanına Sahip “Kraliyet Muhafızı Penguen”

Birçok konuda sıra dışı bir hayat yaşayan Norveç’ten herkesi şaşırtan bir penguen geleneği. Şövalye unvanına sahip penguenin bulunduğu tek ülke olan Norveç, Nils Olav adında ki pengueni Kraliyet Ordusu’nun bir albayı ve aynı zamanda maskotudur. Şövalye Nils Olav, İskoçya’nın Edinburgh kentinde yaşayan bir imparator penguendir.

Şövalye Unvanına Sahip “Kraliyet Muhafızı Penguen”

Norveç Kraliyet Ordusu’nun bir albayı ve aynı zamanda maskotu olan Şövalye Nils Olav, 2005 yılında Norveç ordu mensuplarından madalya alarak albay olmuştur. Norveç Kraliyet Muhafız Alay’ının onursal komutanlığına atanmıştır. Norveç Kraliyet Ordusu tarafından 15 Ağustos 2008 tarihinde şövalyelik unvanını alan Penguen’in rütbesi V. Harald tarafından onaylanmıştır. Albaylığa terfi ettiği günde tören kıtasını teftiş eden Penguen Nils Olav, 90 cm’deki gerçek boyutunda yapılan heykelini de ziyaret etmiştir. Hatta bir Norveçli subay; “ülkenin en seçkin birliğinin komutanlığına en uygun pengueni seçtiğimizden eminiz.” değerlendirmesinde bulunmuştur. Şövalye Nils Olav, şu anda tuğgenerallik rütbesindedir.

Aslında kendisi Nils Olav adını taşıyan 3. nesil penguendir. 1970’lerde teğmen Nils, hayvanat bahçesinde ki bir pengueni çok sevmiştir. Ondan sonra bu pengueni kendi birliklerinin maskotu yapmıştır. Gösteri için Edinburgh’a her gelişlerinde birlikten özel bir ilgi gören penguen, daha sonra 1980 yılında Norveç Kraliyet Muhafızlarının fahri üyesi olmuştur. Birliğin maskotu olan ve törenle fahri üye yapılan ilk penguen 1987’de ölmüştür. Ancak o penguenin soyundan gelen ikinci ve üçüncü pengueni de Kraliyet Muhafızlarının fahri üyesi yapmışlardır. Norveç ordusu aynı geleneği günümüze kadar ulaştırmıştır. Bu duruma fazlasıyla alışmış olan penguenler askerleri teftiş ederken oldukça ciddi görünüyorlar.

Penguen Şövalye Nils Olav’in Aldığı Rütbeler

  • 1982 – Onbaşı
  • 1987 – Çavuş
  • 1993 – Alay Başçavuş
  • 2001 – Saygıdeğer Alay Başçavuş
  • 2005 – Baş Albay
  • 2008 – Şövalyelik
  • 2016 – Tuğgeneral

Penguen Şövalye Nils Olav İçin Düzenlenen Geçit Töreni

Saraybosna’lı Romeo ve Juliet’in Yürek Burkan Hikayesi

Tuhaf Bebek Kafesi Uygulaması

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu