Yaşam

Tuhaf Bebek Kafesi Uygulaması

Bebek kafesleri Uygulaması Dr. Luther Emmett Holt'un 1884 yılında yayınladığı bir kitapta geçer.

Bebek kafesleri uygulaması Dr. Luther Emmett Holt‘un 1884 yılında yayınladığı Çocukların Bakımı ve Beslenmesi adlı kitapta geçer. Bebek kafesleri 1922 yılında icat edildikten sonra kullanılmaya başlanmıştır. 20. yüzyılın ortalarına kadar Amerika’da devam eden bebek kafesleri uygulaması nedir?

Bebek Kafeslerinin Amacı Nedir?

Dr. Luther Emmett Holt‘un bebek kafeslerini düşünmesinde ki sebep için kitabında şöyle yazmıştır; “Kanı yenilemek ve arındırmak için temiz hava gerekir, bu sağlık ve büyümek için de gereklidir. temiz havayla iştah artar, sindirim düzelir ve bütün sağlık belirtiler görülür.

Bu uygulamayla birlikte bebekler birde soğuk suyla yıkanırdı. Bu uygulamaların onlara güç kazandırıp bağışıklığı güçlendirdiğine ve onları hastalıklara karşı koruyacağına inanılırdı. Kafesler arka bahçelere erişimi olmayan apartman sakinleri arasında oldukça fazla ilgi görmüştür.

Amerika’nın 32. başkanının eşi olan Eleaoner Rosevelt , bir tel kafes alarak New York City’deki dairesine asıp kızı Anna’yı oraya yerleştirerek bebek kafesi uygulamasını ilk gerçekleştiren kişi olmuştur.

 

Boston Maratonu’nda Bir Kadın: Kathrine Switzer

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu